Tejfölös-fokhagymás pizza

Recept Tejfölös-fokhagymás pizza

Hozzáadta: Viki78, 12.10.2016

Kategória: Főételek, Kelt tészta, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Szereti a pizzát? Ha igen, akkor mindenképp próbálja ki ezt a tejfölös alappal készültet. A feltét szabadon kombinálható, akár a család minden tagja saját szája íze szerint ízesíthet, csupán a tésztát kell elkészíteni hozzá. Tejfölös-fokhagymás pizza, ahogy mi szeretjük.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 12.10.2016

Kategória: Főételek, Kelt tészta, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mlvíz
500 grétesliszt
50 gfriss élesztő
1 kv. kanál
1 kv. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolívaolaj

Tejfölös alap és feltét:

300 mltejföl
5 gerezdfokhagyma
2 dbnagy fej vöröshagyma
400 gkukorica
100 gszalonna
100 gsonka
200 gsajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, közben előkészítünk egy tepsit, amiben a tésztát majd megsütjük.
  2. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
  3. A többi hozzávalót a tésztához egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott kovászt és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát egy kendővel lefedjük és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát beletesszük a tepsibe és elegyengetjük, majd megkenjük a zúzott fokhagymával összekevert tejföllel.
  5. A sonkát, szalonnát, vöröshagymát apróra vágjuk és rárakjuk a tejfölös alapra. Megszórjuk a kukoricával és betesszük a sütőbe (amit már 220 fokra előmelegítettünk). A sütés vége előtt 2-3 perccel megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. A sajt ezalatt megolvad és ráfolyik a feltétre. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás