Tejfölös-gyümölcsös szelet

Hozzáadta: Alexa96, 21.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Cseresznye, Édes sütemények, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
A tejfölös-gyümölcsös szeletet fiam első báljára sütöttem, és nagyon nagy sikert arattam vele. Az asztalnál ülök mindegyike lecsapott rá, és mindenkinek nagyon ízlett. A szülők el is kérték a receptet, én pedig oda is adtam. Én fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam, de az egyik szülő meggyet és cseresznyét tett bele. A kávétól tényleg nagyon különleges, a tészta puha, a krém lágy, pont olyan, amilyennek szeretjük.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 21.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Cseresznye, Édes sütemények, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
150 grétesliszt
150 gkristálycukor
5 ev. kanálmeleg víz
5 ev. kanálnövényi olaj
1 csomagsütőpor
Krém:
600 mltej
3 dbvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálcukor
50 mltejföl
1 csomagpiskóta
150 mlerős presszó kávé
Tetejére:
2 csomagtejszín ízű habpor
300 mltej
450 gfagyasztott gyümölcs
kakaó szóráshoz
- Tészta:
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát vajjal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük. - Krém:
A tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a tejfölt. - A krém felét a tésztára kenjük, erre rászórjuk a gyümölcsöt, rárétegezzük a kávéba áztatott piskótákat, végül rátesszük a krém másik felét.
- A tejszínhabot felverjük, és ez kerül a sütemény tetejére. Kakaóval díszítjük.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smetanové řezy s ovocem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS