Tejfölös-gyümölcsös szelet

A tejfölös-gyümölcsös szeletet fiam első báljára sütöttem, és nagyon nagy sikert arattam vele. Az asztalnál ülök mindegyike lecsapott rá, és mindenkinek nagyon ízlett. A szülők el is kérték a receptet, én pedig oda is adtam. Én fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam, de az egyik szülő meggyet és cseresznyét tett bele. A kávétól tényleg nagyon különleges, a tészta puha, a krém lágy, pont olyan, amilyennek szeretjük.

Hozzáadta:, 21.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Tejfölös-gyümölcsös szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
150 grétesliszt
150 gkristálycukor
5 ev. kanálmeleg víz
5 ev. kanálnövényi olaj
1 csomagsütőpor
Krém:
600 mltej
3 dbvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálcukor
50 mltejföl
1 csomagpiskóta
150 mlerős presszó kávé
Tetejére:
2 csomagtejszín ízű habpor
300 mltej
450 gfagyasztott gyümölcs
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Tészta:
    A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát vajjal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon megsütjük.
  2. Krém:
    A tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk. Megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a tejfölt.
  3. A krém felét a tésztára kenjük, erre rászórjuk a gyümölcsöt, rárétegezzük a kávéba áztatott piskótákat, végül rátesszük a krém másik felét.
  4. A tejszínhabot felverjük, és ez kerül a sütemény tetejére. Kakaóval díszítjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Dorisának