Tejfölös kocka

Imádom a tejfölös süteményt! A tejföl vaníliacukorral valami isteni, én önmagában is szívesen eszem. Ha pedig egy kevés rummal, porcukorral és lágy tejszínhabbal is fel van dobva, akkor a kapott krém szerintem egyenesen verhetetlen! Ez a lágy krém került a puha kakaós tésztára. A tetejét reszelt csokoládéval díszítettem, a végén pedig az egészet 4 órára hűtőszekrénybe tettem. Innentől kezdve pedig ajándék minden egyes falat! Szerző: kvietok278

Hozzáadta:, 23.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes krémek, öntetek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös kocka

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
100 mlvíz
150 gfinomliszt
200 mlolaj
2 ev. kanálkakaó
200 gkristálycukor
1 csomagsütőpor
Krém:
500 gsűrű görög joghurt
400 - 500 mlhabtejszín
200 gtejföl
1 kv. kanálrum
1-2 dbhabfixáló
4 ev. kanálporcukor
ízlés szerint 1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, közben hozzáadjuk a vizet. Ezután kerül bele az olaj, és a kakaó, végül pedig a sütőporral elkevert liszt. Amikor már egységes masszát kaptunk, beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. A tésztát közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük, sütés közben figyeljük. Amikor elkészült, kihűtjük, közben pedig elkészítjük a krémet.
  3. A joghurtot a vaníliacukorral és tejföllel kikeverjük, a rumot is hozzáadjuk. A habtejszínt a habfixálóval (2 csomagot használtam) és porcukorral habbá verjük.
  4. A tejszínhabot hozzáadjuk a tejfölös keverékhez.
  5. A kapott krémet egyenletesen rákenjük a tésztára. A tetejét ízlés szerint díszítjük, pl. reszelt csokoládéval. A süteményt 4-6 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük és tálaljuk.