TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek Tejfölös kocka
Tejfölös kocka
Recept Tejfölös kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2020

Tejfölös kocka

Imádom a tejfölös süteményt! A tejföl vaníliacukorral valami isteni, én önmagában is szívesen eszem. Ha pedig egy kevés rummal, porcukorral és lágy tejszínhabbal is fel van dobva, akkor a kapott krém szerintem egyenesen verhetetlen! Ez a lágy krém került a puha kakaós tésztára. A tetejét reszelt csokoládéval díszítettem, a végén pedig az egészet 4 órára hűtőszekrénybe tettem. Innentől kezdve pedig ajándék minden egyes falat! Szerző: kvietok278

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
100 ml
víz
150 g
finomliszt
200 ml
olaj
2 ev. kanál
kakaó
200 g
kristálycukor
1 csomag
sütőpor

Krém:

500 g
sűrű görög joghurt
400 - 500 ml
habtejszín
200 g
tejföl
1 kv. kanál
rum
1-2 db
habfixáló
4 ev. kanál
porcukor
ízlés szerint 1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, közben hozzáadjuk a vizet. Ezután kerül bele az olaj, és a kakaó, végül pedig a sütőporral elkevert liszt. Amikor már egységes masszát kaptunk, beleforgatjuk a tojáshabot.
  2. A tésztát közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük, sütés közben figyeljük. Amikor elkészült, kihűtjük, közben pedig elkészítjük a krémet.
  3. A joghurtot a vaníliacukorral és tejföllel kikeverjük, a rumot is hozzáadjuk. A habtejszínt a habfixálóval (2 csomagot használtam) és porcukorral habbá verjük.
  4. A tejszínhabot hozzáadjuk a tejfölös keverékhez.
  5. A kapott krémet egyenletesen rákenjük a tésztára. A tetejét ízlés szerint díszítjük, pl. reszelt csokoládéval. A süteményt 4-6 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása