TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Tejfölös-mandarinos szelet pudingzselével
Tejfölös-mandarinos szelet pudingzselével
Recept Tejfölös-mandarinos szelet pudingzselével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Fantasztikus gyümölcsös édesség, ami akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Imádom a mandarint, a puha tészta és lágy krém pedig még finomabbá teszi. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   23.4.2022

Tejfölös-mandarinos szelet pudingzselével

Fantasztikus gyümölcsös édesség, ami akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Imádom a mandarint, a puha tészta és lágy krém pedig még finomabbá teszi. Szerző: Mineralka

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
180 g
kristálycukor
6 evőkanál
víz
250 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

800 g
tejföl
800 g
mandarinkonzerv
100 g
porcukor

Öntet:

200 ml
mandarinszirup
2 csomag
vaníliacukor
mandarinkonzerv felfogott leve
szükség szerint víz (a mandarinlé és víz együtt 700 l)

Kell még:

200 g
baracklekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztából piskótát készítünk. Először a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük.
  2. A tojássárgát a cukor másik felével habbá verjük, majd a vizet is belekeverjük. Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojássárgás alapot elkeverjük a tojásfehérjével, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük.
  3. A tejfölt a porcukorral kikeverjük, a mandarint lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a gyümölcsöt pedig belekeverjük a tejfölbe. A krémet hűtőbe tesszük.
  4. A konzerv levét vízzel 700 ml-ig felöntjük. Hozzáöntünk 200 ml szirupot. Edénybe öntjük, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, majd felforraljuk. Levesszük a lángról.
  5. Addig kevergetjük, amíg kissé ki nem hűl.
  6. A tésztát lekvárral megkenjük, erre kerül a krém, ráöntjük a pudingos öntetet: először a szélére, majd a közepére.
  7. A kész sütit hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása