Tejfölös-mandarinos szelet pudingzselével

Recept Tejfölös-mandarinos szelet pudingzselével

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Mandarin, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Fantasztikus gyümölcsös édesség, ami akár ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Imádom a mandarint, a puha tészta és lágy krém pedig még finomabbá teszi. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Mandarin, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
180 gkristálycukor
6 evőkanálvíz
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor

Krém:

800 gtejföl
800 gmandarinkonzerv
100 gporcukor

Öntet:

200 mlmandarinszirup
2 csomagvaníliacukor
mandarinkonzerv felfogott leve
szükség szerint víz (a mandarinlé és víz együtt 700 l)

Kell még:

200 gbaracklekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztából piskótát készítünk. Először a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük.
  2. A tojássárgát a cukor másik felével habbá verjük, majd a vizet is belekeverjük. Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojássárgás alapot elkeverjük a tojásfehérjével, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük.
  3. A tejfölt a porcukorral kikeverjük, a mandarint lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a gyümölcsöt pedig belekeverjük a tejfölbe. A krémet hűtőbe tesszük.
  4. A konzerv levét vízzel 700 ml-ig felöntjük. Hozzáöntünk 200 ml szirupot. Edénybe öntjük, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük, majd felforraljuk. Levesszük a lángról.
  5. Addig kevergetjük, amíg kissé ki nem hűl.
  6. A tésztát lekvárral megkenjük, erre kerül a krém, ráöntjük a pudingos öntetet: először a szélére, majd a közepére.
  7. A kész sütit hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás