Tejfölös-mazsolás almatorta

Recept Tejfölös-mazsolás almatorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és nagyszerű almás sütemény a mindennapokra. Gyors, ízletes, igazi szezonális desszert, ami melegen és hidegen is kiváló. Én még mazsolával is megbolondítom, ízlés szerint pedig az almás réteget akár fahéjjal vagy fahéjas cukorral is megbolondíthatjuk (attól függ, mennyire savanyú a gyümölcs). A tetejét csak porcukorral megszórom, és már készen is áll a tálalásra. Néha vékonyra szeletelt alma és mazsola is kerül a tetejére, de a díszítés már csak apró részlet.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gtejföl
3 dbtojás
200 gkristálycukor
250 gbúzafinomliszt
2 dbalma (nagy)
100 gmazsola
50 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálzsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral felverjük – addig, amíg kemény habot nem kapunk.
  2. A tojássárgáját, a felolvasztott vajat, a tejfölt, a vaníliacukrot és a sütőporral elkevert lisztet elkeverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.
  3. Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apróra kockázzuk, majd a kis almadarabokat zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Egy kör alakú sütőformát előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tészta felét, rákanalazzuk az alma felét, megszórjuk a mazsola felével, ráöntjük a maradék tésztát, a maradék almát és a maradék mazsolát.
  5. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, tetejét porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Zdroj: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás