Tejfölös mokka szelet

Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindig sikerül időt találnom a főzésre és sütésre. Szeretem a családok meglepni egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásokkal, és valahogy nekem a sütés kikapcsolódás is egyben. Legutóbb a tejfölös mokka szeletet készítettem el, amivel nagy sikert arattam

Hozzáadta:, 23.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös mokka szelet

Hozzávalók

Piskóta:
4 dbtojás
150 gkristálycukor
5 ev. kanálforró víz
130 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálinstant kávé
csipet só
Krém:
0,75 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálinstant kávé
250 gpuha vaj
8 ev. kanálporcukor
Tetejére:
500 mltejföl
2 csomagvaníliacukor
kakaó díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a forró vizet.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót és kávét, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük (32x22 cm). 160 fokon 20 percig sütjük.
  4. A tésztát kihűtjük, megkenjük a krémmel, a tetejére pedig rákenjük vaníliacukorral elkevert tejfölt, kakaóval díszítjük.
  5. Krém: a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a kávét, sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingba beledolgozzuk a porcukorral habosra vert puha vajat.
  6. A süteményt hűtőszerkénybe tesszük.