TopReceptek.hu Előételek, falatkák Édesek Tejfölös palacsintatészta túrós krémmel
Tejfölös palacsintatészta túrós krémmel
Recept Tejfölös palacsintatészta túrós krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az édesség kedvelői biztosan lecsapnak erre a finomságra! A palacsinta már önmagában is csodás kaja, főleg akkor, ha egy kis változatosságot is tudunk belecsempészni. A tejfölös tésztából készült palacsinta minden elvárásnak megfelel! A töltelék pedig zseniális! A túró, vaníliás krémpor és vaníliacukor tökéletesen illik a palacsintához. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   20.11.2019

Tejfölös palacsintatészta túrós krémmel

Az édesség kedvelői biztosan lecsapnak erre a finomságra! A palacsinta már önmagában is csodás kaja, főleg akkor, ha egy kis változatosságot is tudunk belecsempészni. A tejfölös tésztából készült palacsinta minden elvárásnak megfelel! A töltelék pedig zseniális! A túró, vaníliás krémpor és vaníliacukor tökéletesen illik a palacsintához. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

200 g
tejföl
2 db
tojás
2 bögre
finomliszt
1 bögre
szóda
5 ev. kanál
kristályccukor
csipet só
1/2 kv. kanál
fahéj
1 kv. kanál
reszelt citromhéj

Túrós krém:

250 g
lágy túró
1 csomag
főzés nélküli desszertkrém – pl. Gála krémpuding
2 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
250 ml
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztához a tojást a tejföllel, cukorral és szódával alaposan eldolgozzuk. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elkeverjük (liszt, só, fahéj, citrom héja).
  2. A nedves hozzávalókat eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Ügyeljünk arra, hogy a palacsintatészta sima és csomómentes legyen.
  3. A palacsintákat egy kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük.
  4. Miután a palacsinták elkészültek, hozzálátunk a krémhez. A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük és kézi robotgéppel jó alaposan krémessé dolgozzuk.
  5. A krémmel megtöltjük a palacsintákat, majd felcsavarjuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása