Tejfölös palacsintatészta túrós krémmel

Recept Tejfölös palacsintatészta túrós krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az édesség kedvelői biztosan lecsapnak erre a finomságra! A palacsinta már önmagában is csodás kaja, főleg akkor, ha egy kis változatosságot is tudunk belecsempészni. A tejfölös tésztából készült palacsinta minden elvárásnak megfelel! A töltelék pedig zseniális! A túró, vaníliás krémpor és vaníliacukor tökéletesen illik a palacsintához. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml):

200 gtejföl
2 dbtojás
2 bögrefinomliszt
1 bögreszóda
5 ev. kanálkristályccukor
csipet só
1/2 kv. kanálfahéj
1 kv. kanálreszelt citromhéj

Túrós krém:

250 glágy túró
1 csomagfőzés nélküli desszertkrém – pl. Gála krémpuding
2 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 mltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a tojást a tejföllel, cukorral és szódával alaposan eldolgozzuk. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elkeverjük (liszt, só, fahéj, citrom héja).
  2. A nedves hozzávalókat eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Ügyeljünk arra, hogy a palacsintatészta sima és csomómentes legyen.
  3. A palacsintákat egy kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük.
  4. Miután a palacsinták elkészültek, hozzálátunk a krémhez. A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük és kézi robotgéppel jó alaposan krémessé dolgozzuk.
  5. A krémmel megtöltjük a palacsintákat, majd felcsavarjuk és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás