Az édesség kedvelői biztosan lecsapnak erre a finomságra! A palacsinta már önmagában is csodás kaja, főleg akkor, ha egy kis változatosságot is tudunk belecsempészni. A tejfölös tésztából készült palacsinta minden elvárásnak megfelel! A töltelék pedig zseniális! A túró, vaníliás krémpor és vaníliacukor tökéletesen illik a palacsintához. Szerző: Triniti
Hozzávalók
Tészta (1 bögre = 250 ml):200 gtejföl
2 dbtojás
2 bögrefinomliszt
1 bögreszóda
5 ev. kanálkristályccukor
csipet só
1/2 kv. kanálfahéj
1 kv. kanálreszelt citromhéj
Túrós krém:250 glágy túró
1 csomagfőzés nélküli desszertkrém – pl. Gála krémpuding
2 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 mltej
Elkészítés menete
- A tésztához a tojást a tejföllel, cukorral és szódával alaposan eldolgozzuk. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elkeverjük (liszt, só, fahéj, citrom héja).
- A nedves hozzávalókat eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Ügyeljünk arra, hogy a palacsintatészta sima és csomómentes legyen.
- A palacsintákat egy kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük.
- Miután a palacsinták elkészültek, hozzálátunk a krémhez. A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük és kézi robotgéppel jó alaposan krémessé dolgozzuk.
- A krémmel megtöltjük a palacsintákat, majd felcsavarjuk és tálaljuk.