Tejfölös pogácsa élesztő nélkül

Recept Tejfölös pogácsa élesztő nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Most már tudjuk, hogy sajnos vannak olyan események, aminek következtében szinte lehetetlen élesztőt beszerezni. Ezért is próbáltam ki ezt a pogácsa receptet, amihez nem kell élesztő. A tésztájába sütőpor került térfogatnövelőnek, a tejföl pedig még jobban feldobta a tésztát. A többi hozzávaló szokásos, a tetejét pedig még szezámmaggal szórtam meg. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
250 gvaj
250 mltejföl
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
1 dbtojássárga

Szükségünk lesz még:

tojás kenéshez
magvak szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és egységes, sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A kapott tésztát lisztes felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A pogácsákat felver tojással megkenjük, magvakkal megszórhatjuk. Én szezámmagot választottam.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 13 perc.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás