Tejfölös pogácsa élesztő nélkül

Most már tudjuk, hogy sajnos vannak olyan események, aminek következtében szinte lehetetlen élesztőt beszerezni. Ezért is próbáltam ki ezt a pogácsa receptet, amihez nem kell élesztő. A tésztájába sütőpor került térfogatnövelőnek, a tejföl pedig még jobban feldobta a tésztát. A többi hozzávaló szokásos, a tetejét pedig még szezámmaggal szórtam meg. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 9.5.2020
Kategória: Pogácsák, Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös pogácsa élesztő nélkül

Hozzávalók

500 grétesliszt
250 gvaj
250 mltejföl
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
1 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
tojás kenéshez
magvak szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és egységes, sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A kapott tésztát lisztes felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. A pogácsákat felver tojással megkenjük, magvakkal megszórhatjuk. Én szezámmagot választottam.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 13 perc.