Tejfölös-pudingos kocka csokoládéval, az ellenállhatatlan édesség

A puding és tejföl tökéletes egyveleget alkot, így nem csoda, hogy ez a kombináció alkotja a finom édesség krémes rétegét. A réteget két finom kakaós tésztalap veszi körül, a tetejét pedig olvasztott csokoládé díszíti. Nagyjából egy órát vesz igénybe a tejfölös-pudingos kocka elkészítése. Az utolsó, csokoládés réteg lehet klasszikus olvasztott csokoládé, de akár bolti csokiöntetre is cserélhetjük. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 2.6.2019
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös-pudingos kocka csokoládéval, az ellenállhatatlan édesség

Hozzávalók

Krém:
500 mltej
200 gkristálycukor
2 csomagvaníliapuding
450 gtejföl
50 mlrum
Tészta:
400 gfinomliszt
1 dbtojás
250 gvaj vagy margarin
1 kv. kanálsütőpor
100 gporcukor
2 ev. kanál kakaó
1-2 ev. kanál tejföl (szükség szerint)
Szükségünk lesz még:
olvasztott csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, eldolgozzuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, tepsi nagysárúra nyújtjuk.
  2. Az egyik tésztalappal kibéleljük a sütőpapírral kibélel tepsit. Megkenjük a krémmel, lefedjük a másik tésztalappal. A felső tésztaréteget villával kibökdössük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  3. A megsült sütemény tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük.%1%2
  4. Krém: a tejbe beleszórjuk a cukrot és a vanília ízű pudingport, csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd beledolgozzuk a tejfölt. Kevés rummal is ízesíthetjük.