Tejfölös-pudingos szelet

A tejfölös-pudingos szelet igazi főnyeremény! Kinézetre is tökéletes, a sütemény pedig lágy, szaftos, ráadásul az elkészítése is egyszerű. A világos és kakaós piskótatészta mellett vaníliapudingot használtam, majd a tetejére porcukorral és fahéjjal ízesített tejfölt is kentem. Így jött össze ez a tökéletes ízharmónia, a család nagy örömére. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 21.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös-pudingos szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
250 gporcukor
100 mlvíz
100 mlolaj
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkakaó
Puding:
850 mltej
2 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálkristálycukor
Tetejére:
300 mltejföl
4 ev. kanálporcukor
csipet fahéj

Elkészítés menete

  1. A tejben csomómentesre keverjük a cukrot és a pudingport. Sűrű pudingot főzünk.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tepsit zsiradékkal kikenjük és rétesliszttel beszórjuk. Ráöntjük a tészta felét. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a kakaós tésztát fakanállal rávisszük foltszerűen a világos tésztára.
  4. Erre kanalazzuk rá a pudingot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, a tejfölt a cukorral és fahéjjal elkeverjük. A még forró tésztára rákenjük a tejfölt. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük, pl. reszelt csokoládéval, fahéjjal. Jó étvágyat!
  1. Zatímco se koláč peče, připravíme si polevu. Zakysanou smetanu utřeme s cukrem a špetkou skořice. Když je koláč upečený, ještě teplý ho potřeme zakysanou smetanou. Ozdobíme skořicí nebo čokoládou (každý dle vlastní fantazie), necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!