TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Tejfölös-pudingos szelet
Tejfölös-pudingos szelet
Recept Tejfölös-pudingos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Isteni finom sütemény! A tejfölös-pudingos szelet szinte pillanatok alatt elfogy a tányérról. A család néha azt sem várja meg, hogy szépen felkockázzam és egy szép tányérra rakjam. Volt már olyan, hogy a fiam egy egész hosszú csíkot vágott magának egyenesen a tepsiből, és seperc alatt megette. A két puha tészta, a vaníliás puding és a tejföl fantasztikusan kiegészíti egymást, a tetején pedig a fahéj vagy fahéjas cukor pedig pompás illatot kölcsönöz a remekműnek. Mostoha szeletkén is ismert lehet, de mi egyszerűen tejfölös-pudingos szeletnek hívjuk.

Alexa96    ·   9.3.2017

Tejfölös-pudingos szelet

Isteni finom sütemény! A tejfölös-pudingos szelet szinte pillanatok alatt elfogy a tányérról. A család néha azt sem várja meg, hogy szépen felkockázzam és egy szép tányérra rakjam. Volt már olyan, hogy a fiam egy egész hosszú csíkot vágott magának egyenesen a tepsiből, és seperc alatt megette. A két puha tészta, a vaníliás puding és a tejföl fantasztikusan kiegészíti egymást, a tetején pedig a fahéj vagy fahéjas cukor pedig pompás illatot kölcsönöz a remekműnek. Mostoha szeletkén is ismert lehet, de mi egyszerűen tejfölös-pudingos szeletnek hívjuk.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
300 g
kristálycukor
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
100 ml
víz
100 ml
napraforgóolaj
20 g
kakaó

Szükségünk lesz:

450 ml
tejföl
50 g
kristálycukor
3 kv. kanál
fahéj

Pudink:

1 l
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
7 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az olajat és a vizet, majd elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  3. Az így elkészített tésztát két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük. A tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Én felváltva, adagonként öntöttem bele a világos és kakaós tésztát.
  4. Közben a pudingporból, tejből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Még forrón ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, elegyengetjük, majd 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  5. A tejfölt a cukorral elkeverjük, és rátesszük a kihűlt sütemény tetejére. Fahéjjal vagy fahéjas cukorral megszórjuk, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása