Tejfölös-pudingos szelet

Isteni finom sütemény! A tejfölös-pudingos szelet szinte pillanatok alatt elfogy a tányérról. A család néha azt sem várja meg, hogy szépen felkockázzam és egy szép tányérra rakjam. Volt már olyan, hogy a fiam egy egész hosszú csíkot vágott magának egyenesen a tepsiből, és seperc alatt megette. A két puha tészta, a vaníliás puding és a tejföl fantasztikusan kiegészíti egymást, a tetején pedig a fahéj vagy fahéjas cukor pedig pompás illatot kölcsönöz a remekműnek. Mostoha szeletkén is ismert lehet, de mi egyszerűen tejfölös-pudingos szeletnek hívjuk.

Hozzáadta:Alexa96, 9.3.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Tejfölös-pudingos szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
300 gkristálycukor
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 mlvíz
100 mlnapraforgóolaj
20 gkakaó
Szükségünk lesz:
450 mltejföl
50 gkristálycukor
3 kv. kanálfahéj
Pudink:
1 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
7 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az olajat és a vizet, majd elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  3. Az így elkészített tésztát két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük. A tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Én felváltva, adagonként öntöttem bele a világos és kakaós tésztát.
  4. Közben a pudingporból, tejből és cukorból sűrű pudingot főzünk. Még forrón ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, elegyengetjük, majd 180 fokon 30-35 percig sütjük.
  5. A tejfölt a cukorral elkeverjük, és rátesszük a kihűlt sütemény tetejére. Fahéjjal vagy fahéjas cukorral megszórjuk, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!