Tejfölös pudingszelet

A tejfölös pudingszelet egy frissítő sütemény mindenkinek. Hűs, krémes, édes, gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt. Általában este szoktam elkészíteni, hogy a süti másnapra megkössön, de persze a gyerekek alig bírják kivárni, hogy lehűljün, és sokszor még aznap este egy finom desszert lesz a vacsora mellé.

Hozzáadta:, 10.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Málna
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös pudingszelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
250 gkristálycukor
100 mlforró víz
100 mlolaj
300 gbúza finomliszt
1 zacskósütőpor
2 ev. kanálkakaó
csipet só
Puding:
800 mltej
2 csomagpudingpor (málnás)
4 ev. kanálkristálycukor
Befejezéshez:
800 gtejföl
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálporcukor
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön edényben szétválasszuk. A tojássárgát a cukor felével elkeverjük, majd folyamatosan kevergetés mellett hozzáöntjük a vizet és az olajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, végül pedig a csipet sóval és a cukor másik felével habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tészta 2/3 részét tepsibe öntjük, a maradék tésztához pedig hozzákeverjük a kakaót, és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára.
  3. 200 ml tejet felteszünk főni, a maradék 50 ml tejben pedig elkeverjük a pudingport és a cukrot, végül hozzáöntjük a felforrt tejhez. A pudingot megfőzzük, majd ráöntjük a tésztára.
  4. A süteményt 160 °C-on készre sütjük.
  5. A pudingszeletet kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl. Amíg a sütemény hűl, a tejfölt a cukorral elkeverjük, ez kerül a sütemény tetejére. Végül a süteményt reszelt csokoládéval megszórjuk.
  6. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és miután megdermedt, tálalhatjuk.