Tejfölös pudingszelet

Recept Tejfölös pudingszelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A tejfölös pudingszelet egy frissítő sütemény mindenkinek. Hűs, krémes, édes, gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt. Általában este szoktam elkészíteni, hogy a süti másnapra megkössön, de persze a gyerekek alig bírják kivárni, hogy lehűljün, és sokszor még aznap este egy finom desszert lesz a vacsora mellé.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
250 gkristálycukor
100 mlforró víz
100 mlolaj
300 gbúza finomliszt
1 zacskósütőpor
2 ev. kanálkakaó
csipet só

Puding:

800 mltej
2 csomagpudingpor (málnás)
4 ev. kanálkristálycukor

Befejezéshez:

800 gtejföl
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálporcukor
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön edényben szétválasszuk. A tojássárgát a cukor felével elkeverjük, majd folyamatosan kevergetés mellett hozzáöntjük a vizet és az olajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, végül pedig a csipet sóval és a cukor másik felével habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tészta 2/3 részét tepsibe öntjük, a maradék tésztához pedig hozzákeverjük a kakaót, és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára.
  3. 200 ml tejet felteszünk főni, a maradék 50 ml tejben pedig elkeverjük a pudingport és a cukrot, végül hozzáöntjük a felforrt tejhez. A pudingot megfőzzük, majd ráöntjük a tésztára.
  4. A süteményt 160 °C-on készre sütjük.
  5. A pudingszeletet kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl. Amíg a sütemény hűl, a tejfölt a cukorral elkeverjük, ez kerül a sütemény tetejére. Végül a süteményt reszelt csokoládéval megszórjuk.
  6. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és miután megdermedt, tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás