TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Tejfölös pudingszelet
Tejfölös pudingszelet
Recept Tejfölös pudingszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tejfölös pudingszelet egy frissítő sütemény mindenkinek. Hűs, krémes, édes, gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt. Általában este szoktam elkészíteni, hogy a süti másnapra megkössön, de persze a gyerekek alig bírják kivárni, hogy lehűljün, és sokszor még aznap este egy finom desszert lesz a vacsora mellé.

bianca285    ·   10.9.2016

Tejfölös pudingszelet

A tejfölös pudingszelet egy frissítő sütemény mindenkinek. Hűs, krémes, édes, gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt. Általában este szoktam elkészíteni, hogy a süti másnapra megkössön, de persze a gyerekek alig bírják kivárni, hogy lehűljün, és sokszor még aznap este egy finom desszert lesz a vacsora mellé.

40 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
250 g
kristálycukor
100 ml
forró víz
100 ml
olaj
300 g
búza finomliszt
1 zacskó
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
csipet só

Puding:

800 ml
tej
2 csomag
pudingpor (málnás)
4 ev. kanál
kristálycukor

Befejezéshez:

800 g
tejföl
1 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
porcukor
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön edényben szétválasszuk. A tojássárgát a cukor felével elkeverjük, majd folyamatosan kevergetés mellett hozzáöntjük a vizet és az olajat. Ezután hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, végül pedig a csipet sóval és a cukor másik felével habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tészta 2/3 részét tepsibe öntjük, a maradék tésztához pedig hozzákeverjük a kakaót, és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára.
  3. 200 ml tejet felteszünk főni, a maradék 50 ml tejben pedig elkeverjük a pudingport és a cukrot, végül hozzáöntjük a felforrt tejhez. A pudingot megfőzzük, majd ráöntjük a tésztára.
  4. A süteményt 160 °C-on készre sütjük.
  5. A pudingszeletet kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl. Amíg a sütemény hűl, a tejfölt a cukorral elkeverjük, ez kerül a sütemény tetejére. Végül a süteményt reszelt csokoládéval megszórjuk.
  6. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, és miután megdermedt, tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása