Tejfölös-sajtos csirkemell
Remek fogás a mindennapokra! A csirkét a tepsis sütés előtt szépen lepirítottam, majd a sütőben sütöttem készre. Igyekeztem kicsit vastagabb csirkemelleket készíteni, de a ki vékonyan szereti, hajrá! A szépen lepirult csirkemellet már csak elő kellett készíteni a sütéshez: fűszerpaprikával megszórtam, erre jött a tejföl és a reszelt sajt, majd a készre sütés. Jó étvágyat!
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 szeletcsirkemell
250 gtejföl
300 greszelni való sajt
5 kv. kanálfűszerpaprika
só
bors
petrezselyemzöld
olívaolaj
- A csirkemellet megmossuk, majd hosszában félbe vágjuk. Ha a vékonyabb csirkemellet szeretjük, akár fel is szeletelhetjük, vékonyra. A csirkemellet sózzuk és borsozzuk.%1
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit olajjal kikenjük.
- A csirkemell minden oldalát forró serpenyőben pár perc alatt lepirítjük, majd rátesszük a tepsire.%2%3
- Fűszerpaprikával megszórjuk, rátesszük a tejfölt, reszelt sajttal bőven megszórjuk.%4%5%6%7%8
- Sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük – ezalatt a sajt is szépen szétolvad. Én inkább kevesebbet sütöm, mert szeretem, ha a csirke szaftos marad és nem szárad ki. A sütési idő természetesen függ a csirkemell vastagságától is, ha csak félbe vágtuk és vastagabb, akkor érdemes kicsit tovább sütni.
- Tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk, rizzsel és burgonyával tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí prsa se zakysanou smetanou a sýrem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Piersi z kurczaka ze śmietaną i serem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS