Tejfölös-sajtos csirkemell

Remek fogás a mindennapokra! A csirkét a tepsis sütés előtt szépen lepirítottam, majd a sütőben sütöttem készre. Igyekeztem kicsit vastagabb csirkemelleket készíteni, de a ki vékonyan szereti, hajrá! A szépen lepirult csirkemellet már csak elő kellett készíteni a sütéshez: fűszerpaprikával megszórtam, erre jött a tejföl és a reszelt sajt, majd a készre sütés. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 25.1.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös-sajtos csirkemell

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 szeletcsirkemell
250 gtejföl
300 greszelni való sajt
5 kv. kanálfűszerpaprika
bors
petrezselyemzöld
olívaolaj

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, majd hosszában félbe vágjuk. Ha a vékonyabb csirkemellet szeretjük, akár fel is szeletelhetjük, vékonyra. A csirkemellet sózzuk és borsozzuk.%1
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit olajjal kikenjük.
  3. A csirkemell minden oldalát forró serpenyőben pár perc alatt lepirítjük, majd rátesszük a tepsire.%2%3
  4. Fűszerpaprikával megszórjuk, rátesszük a tejfölt, reszelt sajttal bőven megszórjuk.%4%5%6%7%8
  5. Sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük – ezalatt a sajt is szépen szétolvad. Én inkább kevesebbet sütöm, mert szeretem, ha a csirke szaftos marad és nem szárad ki. A sütési idő természetesen függ a csirkemell vastagságától is, ha csak félbe vágtuk és vastagabb, akkor érdemes kicsit tovább sütni.
  6. Tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk, rizzsel és burgonyával tálaljuk.