Tejfölös süti

A tejfölös süti egy igazi klasszikus családi édesség. Érdemes a tálalás előtt legalább egy nappal elkészíteni, mert ezalatt a krém megdermed, az ízek pedig összeérnek. Az alapját kakaós puha piskótatészta alkotja, amire egy jó adag tejfölös-natúr krémsajtos-tejszínhabos kerül. Minél több a krém, a réteg annál vastagabb. Érdemes magasabb zsírtartalmú tejföllel készíteni. A tetejét jó sok reszelt csokoládéval díszítem, a családnak pedig hidegen tálalom.

Hozzáadta:, 13.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Tejfölös süti

Hozzávalók

Tészta:
1 csomagsütőpor
200 gkristálycukor
100 mlvíz
200 mlolaj
2 ev. kanálkakaó
3 dbtojás
150 gbúzafinomliszt
Krém:
cukor
vaníliacukor
rum
400 mltejföl
500 gnatúr krémsajt
250 mlhabtejszín
Díszítéshez:
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. A cukrot, lisztet, kakaót, sütőport, vizet, olajat és a tojások sárgáját eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon készre sütjük. A kész tésztát kihűtjük.
  3. A tejfölt a krémsajttal simára dolgozzuk. Ízlés szerint édesítjük. Mennyiség függvényében 1 vagy két doboz habtejszínt vaníliacukorral habbá verünk és beledolgozzuk a tejfölös-krémsajtos masszába.
  4. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, reszelt csokoládéval megszórjuk. A süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, tálaljuk.