Tejfölös-tejszínes-epres süti

Igazi frissítő, nyári finomság! Sok-sok eper, lágy tészta, tejfölös-tejszínes krém, a tetején piros tortazselével. Ennek szerintem lehetetlen ellenállni! Imádom minden egyes rétegét, minden egyes morzsáját. Ha pedig ügyesen dolgozok, akkor a szemnek is gyönyörűség! Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető, és tortazselékből is egyre nagyobb a választék. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 25.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejfölös-tejszínes-epres süti

Hozzávalók

Alap:
4 dbtojás
200 gkristálycukor
8 ev. kanálforró víz
8 ev. kanálolaj
200 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
csipet só
Krém:
500 mltejföl
250 mlhabtejszín
6 ev. kanálkristálycukor
1 csomagfőzés nélküli pudingpor
Szükségünk lesz még:
eper
3 csomagpiros tortazselé
ízlés szerint cukor
lekvár

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás keveréket elkeverjük a lisztes keverékkel, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A tésztát közepes (40x27 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, elegyengetjük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  4. A tésztát kihűtjük, ízlés szerint lekvárral megkenhetjük, majd erre kerül a krém (a tejfölt a cukorral és pudingporral elkeverjük, majd beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt).
  5. A tetejét eperrel díszíthetjük, majd tetejére öntjük az előkészített tortazselét (3 csomag tortazselét használtam, Dr. Oetker. Elkevertem kb. 10 evőkanál kristálycukorral, felöntöttem 750 ml hideg vízzel, majd a csomagoláson szereplő útmutató szerint melegítettem.)
  6. Miután a zselé megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.