Tejfölös-tejszínes-epres süti

Recept Tejfölös-tejszínes-epres süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi frissítő, nyári finomság! Sok-sok eper, lágy tészta, tejfölös-tejszínes krém, a tetején piros tortazselével. Ennek szerintem lehetetlen ellenállni! Imádom minden egyes rétegét, minden egyes morzsáját. Ha pedig ügyesen dolgozok, akkor a szemnek is gyönyörűség! Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető, és tortazselékből is egyre nagyobb a választék. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

4 dbtojás
200 gkristálycukor
8 ev. kanálforró víz
8 ev. kanálolaj
200 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
csipet só

Krém:

500 mltejföl
250 mlhabtejszín
6 ev. kanálkristálycukor
1 csomagfőzés nélküli pudingpor

Szükségünk lesz még:

eper
3 csomagpiros tortazselé
ízlés szerint cukor
lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgás keveréket elkeverjük a lisztes keverékkel, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A tésztát közepes (40x27 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, elegyengetjük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  4. A tésztát kihűtjük, ízlés szerint lekvárral megkenhetjük, majd erre kerül a krém (a tejfölt a cukorral és pudingporral elkeverjük, majd beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt).
  5. A tetejét eperrel díszíthetjük, majd tetejére öntjük az előkészített tortazselét (3 csomag tortazselét használtam, Dr. Oetker. Elkevertem kb. 10 evőkanál kristálycukorral, felöntöttem 750 ml hideg vízzel, majd a csomagoláson szereplő útmutató szerint melegítettem.)
  6. Miután a zselé megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás