Tejfölös-tejszínes káposztaleves
A savanyú káposzta és a füstölt hús kitűnő párosítás, főleg, ha azt jobbnál jobb hozzávalókkal megbolondítjuk. A szokásos ízek mellett a tejfölös-tejszínes káposztaleves, ahogy az a nevében is benne van, tejfölt és tejszínt is kapott. Hogy jobban kihozzam az ízeket, egy evőkanálnyi ecettel és kevés cukorral is megbolondítottam, a végeredmény pedig nagyon jóra sikerült! A végén petrezselyemzölddel megszórta, a család pedig nagyon hálás volt ezért a pompás levesért.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 15.11.2017
Kategória: Levesek, Ebéd, Főétkezések, Káposztaleves
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1000 gfüstölt oldalas
300 gsavanyú káposzta
3 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
3 gerezdfokhagyma
4 dbburgonya
só
bors
ízlés szerint ecet, cukor
150 mltejszín
150 mltejföl
- A füstölt oldalast a szegfűborssal és a fokhagymával együtt feltesszük főni. Miután a hős puhára főtt, a húst kivesszük a főzőléből és felkockázzuk.
- A főzőlébe beletesszük a kockára vágott burgonyát, ízlés szerint sózzuk. Elkezdjük főzni, 5 perc elteltével hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú, előtte vízzel átöblítjük). Kb. még 12 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tejfölt, cukorral és ecettel ízesítjük, szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Utolsó lépésben hozzáadjuk a felkockázott húst. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchová
Forrás: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelňačka bez zahušťování.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapustnica bez zahusťovania.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kapuśniak bez zasmażki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sauerkrautsuppe ohne Andicken an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS