Tejfölös-tejszínes káposztaleves

A savanyú káposzta és a füstölt hús kitűnő párosítás, főleg, ha azt jobbnál jobb hozzávalókkal megbolondítjuk. A szokásos ízek mellett a tejfölös-tejszínes káposztaleves, ahogy az a nevében is benne van, tejfölt és tejszínt is kapott. Hogy jobban kihozzam az ízeket, egy evőkanálnyi ecettel és kevés cukorral is megbolondítottam, a végeredmény pedig nagyon jóra sikerült! A végén petrezselyemzölddel megszórta, a család pedig nagyon hálás volt ezért a pompás levesért.

Hozzáadta:, 15.11.2017
Kategória: Levesek
Tejfölös-tejszínes káposztaleves

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1000 gfüstölt oldalas
300 gsavanyú káposzta
3 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
3 gerezdfokhagyma
4 dbburgonya
bors
ízlés szerint ecet, cukor
150 mltejszín
150 mltejföl

Elkészítés menete

  1. A füstölt oldalast a szegfűborssal és a fokhagymával együtt feltesszük főni. Miután a hős puhára főtt, a húst kivesszük a főzőléből és felkockázzuk.
  2. A főzőlébe beletesszük a kockára vágott burgonyát, ízlés szerint sózzuk. Elkezdjük főzni, 5 perc elteltével hozzáadjuk a káposztát (ha túl savanyú, előtte vízzel átöblítjük). Kb. még 12 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tejfölt, cukorral és ecettel ízesítjük, szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Utolsó lépésben hozzáadjuk a felkockázott húst. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchová

Forrás: Vaření s Tomem