Tejfölös-tejszínes-pudingos sütemény

Talán ismerős lehet ez a sütemény, biztosan sokan ismerik, a különbség talán csak a tejföl és tejszín arányában, esetleg a puding ízesítésében lehet. Férjem szerint ez az egyik legjobb sütemény, amit valaha készítettem, és már rég nem evett ilyen finomat. Szóvá is tette, hogy ezt a tejfölös-tejszínes-pudingos süteményt milyen régen készítettem el. Nem csodálom, hiszen krémes, puha, omlós, nem túlságosan édes, igazi finomság. Szerintem még hidegen, miután kivettem a hűtőből, a legfinomabb.

Hozzáadta:, 10.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Tejfölös-tejszínes-pudingos sütemény

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
250 gkristálycukor
125 gbúzafinomliszt
125 grétesliszt
50 mlolaj
50 mllangyos víz
2 kv. kanálsütőpor
1 ev. kanálkakaó
csipet só
Puding:
800 mltej
2 csomagkaramellás puding
6 ev. kanálkristálycukor
Tejfölös-tejszíne sréteg:
500 mltejföl
250 mlhabtejszín
2-3 ev. kanálporcukor
12 gporzselatin
Továbbá szükségünk lesz:
apróra vágott dió
étcsokoládé (reszelt)

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojáshabot. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikbe 1 evőkanál kakaót keverünk.
  2. Egy kivajazott és liszttel beszórt tepsibe beleöntjük a világos tésztát. Elegyengetjük, majd óvatosan, lassan ráöntjük a világos tésztára a kakaós tésztát. A kakaós tésztára kerül a puding, amit vastagabb sávokban rakunk rá a kakaós tésztára. Az egész pudingot használjuk el, még akkor is, ha soknak tűnik.
  3. Egy villát a tésztába szúrunk (érje mindhárom réteget), és körkörös mozdulatokkal az egészet eldolgozzuk – a villával mintákat viszünk a tésztába. Ez lehet akár „spirálforgás” is. Minél kisebbek annál szebb a végeredmény.
  4. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük. Miután megsült, a süteményt kihűtjük.
  5. Miután a sütemény kihűlt, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edénybe 50 ml tejszínt öntünk, hozzáadjuk a zselatint és elkezdjük melegíteni. Addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Vigyázat, a tejszín ne forrjon fel!
  6. A maradék tejszínt habbá verjük. A tejfölből 2 evőkanállal a tejszínes zselatinba keverünk. Jól elkeverjük és beleöntjük a tejfölbe. Eldolgozzuk, végül hozzáadjuk a tejszínhabot. A tejfölös-tejszínes masszát kézi robotgéppel egységes krémmé dolgozzuk, így a zselatin egyenlően eloszlik a krémben.
  7. A krémet a kihűlt süteményre kanalazzuk és elegyengetjük. A tetejét száraz serpenyőben pirított dióval és reszelt étcsokoládéval díszítjük.

Blogom: Adkas-tastyfood