Tejföltorta

Az egyik nagy kedvencem a tejföltorta. Nem kell sütni, és lényegében csak piskóta és egy jó nagy adag tejföl kell az elkészítéséhez. A tejföladag felét kakaóval és vaníliacukorral, a másik felét pedig lekvárral és vaníliacukorral ízesítettem. A legjobb része (az evésen kívül) a rétegezés. A tejfölön és piskótán kívül egy kevés gyümölcsöt is lehet az egyes rétegek közé csempészni, a tetejét pedig bolti csokikrémmel és tejszínhabbal díszítettem. Nagyon finom, a legnagyobb hátránya, hogy meg kell várni, amíg a hűtőben kihűl. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 5.4.2018
Kategória: Sütés nélküli receptek, Torták
Előkészítési idő:
Recept Tejföltorta

Hozzávalók

4 dbnagy tejföl (4x400 ml)
4 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálkakaó
150 glekvár
1,5 csomagpiskóta
ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés menete

  1. 2 doboz tejfölt a kakaóval és 2 csomag vaníliacukorral krémesre keverünk.
  2. 2 doboz tejfölt a lekvárral és 2 csomag vaníliacukorral krémesre keverünk.
  3. A tortaforma alját piskótával kibéleljük, megkenjük az egyik krémmel, majd a rétegezést addig folytatjuk (piskóta, kakaós-tejfölös krém, piskóta, lekváros-tejfölös krém…), amíg a tejfölös krém el nem fogy.
  4. A piskótarétegek közt a kakaós és lekváros tejfölt váltogattam, a tetejét pedig csokiöntettel locsoltam meg.
  5. A kész törtát legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Az egyes rétegek közé akár gyümölcsöket is tehetünk.