Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül

Recept Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ahogy a címből is látszik, a tejszínes batyut túrós töltelékkel nem kell keleszteni. Ez még nem jelenti azt, hogy nem kell bele élesztő, de nem kell még arra várnunk, hogy a tészta megkeljen, pihenjen. Csak eldolgozzuk a hozzávalókat, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. Én szeretem a mazsolát, ezért tettem bele, de természetesen elhagyható. A tölteléket becsomagoljuk és készre sütjük. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gbúzafinomliszt
250 grétesliszt
csipet só
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanállangyos tej
2 dbtojássárga
200 ghabtejszín
250 gvaj
30 gélesztő

Töltelék:

375 gpuha, lágy túró
1 dbtojássárga
2 ev. kanálrum
1 ev. kanálvaníliacukor
3 ev. kanálvanília ízű pudingpor
ízlés szerint porcukor
mazsola

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tálba, rászórjuk a cukrot és felöntjük a langyos tejjel.
  2. Az élesztőt alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet, a sót és a puha vajat. Elkeverjük, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát rögtön kinyújtjuk, nagyobb négyzetekre vágjuk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel.
  4. A tölteléket becsomagoljuk a tésztával, megformázzuk a táskákat.
  5. Nem kelesztjük, olajjal megkenjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a porcukorral.
  6. Töltelék: a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás