Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül

Ahogy a címből is látszik, a tejszínes batyut túrós töltelékkel nem kell keleszteni. Ez még nem jelenti azt, hogy nem kell bele élesztő, de nem kell még arra várnunk, hogy a tészta megkeljen, pihenjen. Csak eldolgozzuk a hozzávalókat, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. Én szeretem a mazsolát, ezért tettem bele, de természetesen elhagyható. A tölteléket becsomagoljuk és készre sütjük. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 13.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínes batyu túrós töltelékkel, kelesztés nélkül

Hozzávalók

Tészta:
250 gbúzafinomliszt
250 grétesliszt
csipet só
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanállangyos tej
2 dbtojássárga
200 ghabtejszín
250 gvaj
30 gélesztő
Töltelék:
375 gpuha, lágy túró
1 dbtojássárga
2 ev. kanálrum
1 ev. kanálvaníliacukor
3 ev. kanálvanília ízű pudingpor
ízlés szerint porcukor
mazsola

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tálba, rászórjuk a cukrot és felöntjük a langyos tejjel.
  2. Az élesztőt alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet, a sót és a puha vajat. Elkeverjük, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát rögtön kinyújtjuk, nagyobb négyzetekre vágjuk, majd megtöltjük a túrós töltelékkel.
  4. A tölteléket becsomagoljuk a tésztával, megformázzuk a táskákat.
  5. Nem kelesztjük, olajjal megkenjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a porcukorral.
  6. Töltelék: a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük.