TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya
Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya
Recept Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya

A burgonya szerintem az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában. Köretnek és fő fogásnak is ideális, sőt, akár édes és sós fogásokat is tudunk belőle készíteni. Ez az egy serpenyős burgonya is nagy kedvenc, csirkével és brokkolival, tejszínnel nyakon öntve. Szerző: Danka

45 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb 800 g
csirke (kockára vágott csirkecomb filét használtam)
2,5 kg
burgonya (már meghámozott, felszeletelt állapotban)
2 db
apróra vágott vöröshagyma
1 zacskó
bolti fagyasztott brokkoli
350 ml
habtejszín
100 g
reszelt sajt, ízlés szerinti, akár pálpusztai, ha valaki azt szereti
Só és őrölt bors
Őrölt pirospaprika
Fokhagymapor
Szárított rozmaring
Őrölt kömény
Olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, adhatunk még hozzá fokhagymaport és őrölt köményt is. Ízlés dolga.
  2. A tepsit vagy sütőtálat kivajazzuk, rátesszük a szeletelt burgonya felét, sózzuk és őrölt köménnyel megszórjuk, jöhet rá még fokhagymapor és pirospaprika is. Erre kanalazzuk rá a csirkehúst, rászórjuk a brokkolit, ízlés szerint sózzuk, majd rátesszük a maradék burgonyát. A tetejét sózzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük.
  3. Tejszínnel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Jasstie7906 Jasstie7906    ·   1.2.2022   ·   Válasz   ·  

Miért. nem lehet. törölni receptet a szakàcskönyből

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása