Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya
A burgonya szerintem az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában. Köretnek és fő fogásnak is ideális, sőt, akár édes és sós fogásokat is tudunk belőle készíteni. Ez az egy serpenyős burgonya is nagy kedvenc, csirkével és brokkolival, tejszínnel nyakon öntve. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
kb 800 gcsirke (kockára vágott csirkecomb filét használtam)
2,5 kgburgonya (már meghámozott, felszeletelt állapotban)
2 dbapróra vágott vöröshagyma
1 zacskóbolti fagyasztott brokkoli
350 mlhabtejszín
100 greszelt sajt, ízlés szerinti, akár pálpusztai, ha valaki azt szereti
Só és őrölt bors
Őrölt pirospaprika
Fokhagymapor
Szárított rozmaring
Őrölt kömény
Olaj
- A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, adhatunk még hozzá fokhagymaport és őrölt köményt is. Ízlés dolga.
- A tepsit vagy sütőtálat kivajazzuk, rátesszük a szeletelt burgonya felét, sózzuk és őrölt köménnyel megszórjuk, jöhet rá még fokhagymapor és pirospaprika is. Erre kanalazzuk rá a csirkehúst, rászórjuk a brokkolit, ízlés szerint sózzuk, majd rátesszük a maradék burgonyát. A tetejét sózzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük.
- Tejszínnel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené brambory se smetanou, brokolicí a kuřecím masem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom.
Miért. nem lehet. törölni receptet a szakàcskönyből