Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya

Recept Tejszínes, brokkolival és csirkével sült burgonya

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Tepsis burgonya, Burgonya, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

A burgonya szerintem az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában. Köretnek és fő fogásnak is ideális, sőt, akár édes és sós fogásokat is tudunk belőle készíteni. Ez az egy serpenyős burgonya is nagy kedvenc, csirkével és brokkolival, tejszínnel nyakon öntve. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Csirkehús, Húsételek, Tepsis burgonya, Burgonya, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

kb 800 gcsirke (kockára vágott csirkecomb filét használtam)
2,5 kgburgonya (már meghámozott, felszeletelt állapotban)
2 dbapróra vágott vöröshagyma
1 zacskóbolti fagyasztott brokkoli
350 mlhabtejszín
100 greszelt sajt, ízlés szerinti, akár pálpusztai, ha valaki azt szereti
Só és őrölt bors
Őrölt pirospaprika
Fokhagymapor
Szárított rozmaring
Őrölt kömény
Olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, adhatunk még hozzá fokhagymaport és őrölt köményt is. Ízlés dolga.
  2. A tepsit vagy sütőtálat kivajazzuk, rátesszük a szeletelt burgonya felét, sózzuk és őrölt köménnyel megszórjuk, jöhet rá még fokhagymapor és pirospaprika is. Erre kanalazzuk rá a csirkehúst, rászórjuk a brokkolit, ízlés szerint sózzuk, majd rátesszük a maradék burgonyát. A tetejét sózzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük.
  3. Tejszínnel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, 180 fokon 45-50 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS

Miért. nem lehet. törölni receptet a szakàcskönyből

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás