TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
Recept Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   30.4.2017

Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja

Egy pikáns és laktató ebéd, amihez már a köretet sem kell külön elkészíteni. A tejszínes-burgonyás sült sertéstarja alapját a finom, fűszeres hús adja, amit karamellizált vöröshagymával finoman fűszerezett burgonyával együtt egyszerűen beteszünk a sütőbe és készre sütjük. A végeredmény puha, kellően szaftos és fantasztikusan finom húsos fogás, ami már a köretet is tartalmazza. A tejszínnek és a sütésnek köszönhetően a felső réteg burgonya kellően ropogós. Ha nagyon meg szeretnénk bolondítani, akkor akár reszelt sajttal is megszórhatjuk az utolsó pár percben.

Alapanyagok

Húsos alap:

4 szelet
1 cm vastag csont nélküli sertéstarja
4 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint só, bors, steak fűszerkeverék…
4 ev. kanál
olaj
3 db
vöröshagyma
3 ev. kanál
olaj
2 kv. kanál
kristálycukor

Burgonyához:

8 db
közepes burgonya
1 kv. kanál
édes pirospaprika
1 kv. kanál
curry fűszerkeverék
ízlés szerint só
250 ml
33% főzőtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük, zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk, majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet. Egy tálba tesszük és befűszerezzük.
  3. Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk. A húsokat egy tányérba tesszük, majd az olajos pecsenyelébe beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát. Mikor a hagyma szép barnára pirult, levesszük a tűzről és egy sütőtál aljára tesszük. Erre a hagymás alapra tesszük rá a hússzeleteket, majd a hússzeletekre pakoljuk a fűszeres burgonyát.
  4. Ráöntjük a habtejszínt, letakarjuk és 200 fokon 40 percig sütjük. 40 perc után fedő nélkül további 20 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása