Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja

Egy pikáns és laktató ebéd, amihez már a köretet sem kell külön elkészíteni. A tejszínes-burgonyás sült sertéstarja alapját a finom, fűszeres hús adja, amit karamellizált vöröshagymával finoman fűszerezett burgonyával együtt egyszerűen beteszünk a sütőbe és készre sütjük. A végeredmény puha, kellően szaftos és fantasztikusan finom húsos fogás, ami már a köretet is tartalmazza. A tejszínnek és a sütésnek köszönhetően a felső réteg burgonya kellően ropogós. Ha nagyon meg szeretnénk bolondítani, akkor akár reszelt sajttal is megszórhatjuk az utolsó pár percben.

Hozzáadta:, 30.4.2017
Kategória: Főételek
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja

Hozzávalók

Húsos alap:
4 szelet1 cm vastag csont nélküli sertéstarja
4 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors, steak fűszerkeverék…
4 ev. kanálolaj
3 dbvöröshagyma
3 ev. kanálolaj
2 kv. kanálkristálycukor
Burgonyához:
8 dbközepes burgonya
1 kv. kanálédes pirospaprika
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
ízlés szerint só
250 ml33% főzőtejszín

Elkészítés menete

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük, zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk, majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet. Egy tálba tesszük és befűszerezzük.
  3. Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk. A húsokat egy tányérba tesszük, majd az olajos pecsenyelébe beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát. Mikor a hagyma szép barnára pirult, levesszük a tűzről és egy sütőtál aljára tesszük. Erre a hagymás alapra tesszük rá a hússzeleteket, majd a hússzeletekre pakoljuk a fűszeres burgonyát.
  4. Ráöntjük a habtejszínt, letakarjuk és 200 fokon 40 percig sütjük. 40 perc után fedő nélkül további 20 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem