TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Tejszínes csoda, sütés nélkül, jégkrém helyett
Tejszínes csoda, sütés nélkül, jégkrém helyett
Recept Tejszínes csoda, sütés nélkül, jégkrém helyett
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hát, a nagy melegeknek már vége van, de azért még mindig jól tud esni a hideg finomság! Legutóbb ezt a tejszínes csodát készítettem el, amit sütni sem kell, és tökéletesen helyettesít a jégkrémet! Tejszínes és tejszínes-csokis rétegeket tartalmaz, amiket fagyasztás után pakoltam egymásra. Az édesség nagyon finom, és azt kell mondjam, hogy már-már függőséget okoz, annyira finom! Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   5.10.2019

Tejszínes csoda, sütés nélkül, jégkrém helyett

Hát, a nagy melegeknek már vége van, de azért még mindig jól tud esni a hideg finomság! Legutóbb ezt a tejszínes csodát készítettem el, amit sütni sem kell, és tökéletesen helyettesít a jégkrémet! Tejszínes és tejszínes-csokis rétegeket tartalmaz, amiket fagyasztás után pakoltam egymásra. Az édesség nagyon finom, és azt kell mondjam, hogy már-már függőséget okoz, annyira finom! Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

120 g
tejcsokoládé
50 ml
habtejszín

Krémes réteg:

200 g
krémsajt
15 g
kristálycukor
30 ml
tej
5 g
zselatinpor
1/2 ev. kanál
citromlé
100 ml
habtejszín
50 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
  1. Először az alapot késztjük el: 50 ml habtejszínt felmelegítünk, hozzáadjuk a kockára tört tejcsokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Ezután levesszük a tűzről, félretesszük.
  2. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük, hideg vízbe áztatjuk. A krémsajtot a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a zselatint, a citromlevet, a cukorral felvert tejszínhabot. Alaposan elkeverjük, majd 150 g-ot kimérünk és ez kerül a sütőpapírral kibélelt forma aljára. A krémmel megöltött formát párszor „leejtjük” a munkafelületre, hogy a benne lévő massza szépen „leüljön” az aljára és megszabaduljon a felesleges buborékoktól. 15 percre fagyasztóba tesszük.
  3. A maradék világos krémhez hozzáadunk 85 g csokoládés alapot, alaposan elkeverjük, majd ebből 170 g-ot veszünk ki és tesszük rá a világos tésztára. Visszatesszük a fagyasztóba újabb negyed órára.
  4. A maradék két masszát egyesítjük, ez lesz a harmadik réteg, amivel megkenjük az édességet. Ismét fagyasztóba tesszük, majd miután minden réteg szépen megkötött, kifordítjuk a formából, felszeleteljük, tálaljuk. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása