Tefölös-csokoládés torta

A hétvégén azon gondolkodtam, mit is kezdhetnék azzal a két tábla csokival, amit otthon találtam. Az egyik vendég hozta még pár héttel ezelőtt. A legegyszerűbb megoldás az lett volna, ha felbontom és megeszem, de inkább a kicsit kreatívabb megoldást választottam és elkészítettem a tejfölös-csokoládés tortát. A csokoládét lereszeltem és egész egyszerűen beleszórtam a tejszínhabos-joghurtos krémbe. Ezzel kentem meg a pompás alapot, a tetejét pedig csokival és dióval díszítettem. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 3.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tefölös-csokoládés torta

Hozzávalók

Alap:
3 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálfinomliszt
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Krém:
300 mltejföl (20%)
1 csomagvaníliacukor
20 gzselatinpor
100 mlvíz
500 mlGörög joghurt
100 gfőzőcsoki
100 gegyéb csokoládé (ízlés szerint)
csokoládé, dió szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is eldolgozzuk. A liszte elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos alapba. A 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük.
  2. Amíg a tészta hűl, a habtejszínt habbá verjük. A csokoládét lereszeljük. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük: hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. A zselatint belekeverjük a Görög joghurtba, majd így együtt eldolgozzuk a tejszínhabbal, végül beleszórjuk a reszelt csokoládét.
  3. A krémet rákenjük a kihűlt alapra, ízlés szerint díszítjük.