Tejszínes cukkini

Nehéz megmondani, hogy a tejszínes cukkini a tökéletes húsmentes fő fogás vagy a tökéletes köret, akár húsételekhez. Nekem gyakorlatilag mindegy, mert annyira finom, hogy bármikor bármilyen mennyiségben tudom fogyasztani. És ezzel sokan vagyunk így. Gyors, finom, kellően fűszeres, és akár diétába is beilleszthető. Szező: Lacusin

Hozzáadta:, 16.6.2020
Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínes cukkini

Hozzávalók

3 dbcukkini
50 gvaj
100 mlhabtejszín
2 db tojás
ízlés szerint fokhagyma
só és bors

Elkészítés menete

  1. A cukkini akkor jó, ha még zsenge, mert akkor szerintem finomabb. Én a zsenge cukkinit meg se hámozta, de ha nagyobbat vagy öregebbet használunk, akkor természetesen meghámozhatjuk.
  2. A cukkinit felkarikázzuk, tálba tesszük, sózzuk. Pár percig pihentetjük, majd a felesleges levet leöntjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a tejszínnel, tojással, zúzott fokhagymával, sózzuk és borsozzuk.
  4. A cukkinit sütőtálba tesszük, meglocsoljuk a tejszínes öntettel, ízlés szerint fűszerezzük, pl. fűszerpaprikával.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.