Tejszínes felhősütemény – őrületesen finom kókuszos bögrés sütemény
Ez nem csalás, nem ámítás, a tejszínes felhősütemény tényleg őrületesen finom. A tészta puha, a tejszínnek köszönhetően, amivel a sütést követően nyakon öntjük, még puhább és még szaftosabb, az kókuszreszeléknek köszönhetően pedig szinte ellenállhatatlan! Egyszerű, gyors, nem igényel nagy konyhai tudást, de a végeredmény csodás, az egész családot sikerült vele levennem a lábáról. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta: (1 bögre = 300 ml)
2 dbtojás
1 bögretej
2 bögrerétesliszt
1/2 bögreolvasztott vaj
1 csomagsütőpor
1 bögreporcukor
Szükségük lesz még:
1/2 bögrekristálycukor
1/2 bögrekókuszreszelék
Tetejére:
1 bögrehabtejszín
- A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát magas falú, alaposan kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk a kókuszreszelék és cukor keverékével.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Közben figyeljük, vigyázzunk, arra, hogy a kókuszreszelék ne barnuljon meg.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS