Tejszínes gomba
Egyszerű ebé a mindennapokra, megerőltetés nélkül. Akár gombamártásnak is használhatjuk, ilyenkor talán kicsit jobban be kell sűríteni, és már tálalhatjuk is főtt tésztával. Ez a tejszínes gomba viszont knédlivel vagy zsemlegombóccal is tökéletes. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2021
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
500 gfriss gomba
2 dbközepes vöröshagyma
Szükség szerintolaj
csipetsó és bors
csipetédes őrölt pirospaprika
2,5 dclfőzőtejszín (legalább 20%, de minél zsírosabb, annál jobb)
Szükség szerinttej
Szükség szerintfinomliszt
Ízlés szerintételízesítő
2 dbMaggi Gombaleveskocka
- A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott megtisztított gombát.
- Sózzuk, borsozzuk őrölt pirospaprikával megszórjuk.
- Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már a gomba puha, hozzáadjuk gombaleveskockát.
- Megkóstoljuk, ha kell ízesítjük, esetleg vízzel felöntjük. Ilyenkor mindig rottyantunk rajta egyet.
- Hozzáadjuk a tejszínt.
- A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük bel.
- Kóstoljuk, majd adhatunk hozzá fűszereket, ételízesítőt.
- Knédlivel, esetleg főtt tésztával tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hlivy na smotane s kysnutou knedľou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Boczniaki na śmietanie z knedlikiem drożdżowym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pilz-Sahne-Soße mit Austernpilzen und Knödel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS