TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tejszínes gomba
Tejszínes gomba
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   15.5.2021

Tejszínes gomba

Egyszerű ebé a mindennapokra, megerőltetés nélkül. Akár gombamártásnak is használhatjuk, ilyenkor talán kicsit jobban be kell sűríteni, és már tálalhatjuk is főtt tésztával. Ez a tejszínes gomba viszont knédlivel vagy zsemlegombóccal is tökéletes. Szerző: Mineralka

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
500 g
friss gomba
2 db
közepes vöröshagyma
Szükség szerint
olaj
csipet
só és bors
csipet
édes őrölt pirospaprika
2,5 dcl
főzőtejszín (legalább 20%, de minél zsírosabb, annál jobb)
Szükség szerint
tej
Szükség szerint
finomliszt
Ízlés szerint
ételízesítő
2 db
Maggi Gombaleveskocka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott megtisztított gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  3. Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már a gomba puha, hozzáadjuk gombaleveskockát.
  4. Megkóstoljuk, ha kell ízesítjük, esetleg vízzel felöntjük. Ilyenkor mindig rottyantunk rajta egyet.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt.
  6. A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük bel.
  7. Kóstoljuk, majd adhatunk hozzá fűszereket, ételízesítőt.
  8. Knédlivel, esetleg főtt tésztával tálaljuk.
  9.  

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept