Tejszínes gomba

Recept Tejszínes gomba

Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű ebé a mindennapokra, megerőltetés nélkül. Akár gombamártásnak is használhatjuk, ilyenkor talán kicsit jobban be kell sűríteni, és már tálalhatjuk is főtt tésztával. Ez a tejszínes gomba viszont knédlivel vagy zsemlegombóccal is tökéletes. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

500 gfriss gomba
2 dbközepes vöröshagyma
Szükség szerintolaj
csipetsó és bors
csipetédes őrölt pirospaprika
2,5 dclfőzőtejszín (legalább 20%, de minél zsírosabb, annál jobb)
Szükség szerinttej
Szükség szerintfinomliszt
Ízlés szerintételízesítő
2 dbMaggi Gombaleveskocka

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott megtisztított gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  3. Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már a gomba puha, hozzáadjuk gombaleveskockát.
  4. Megkóstoljuk, ha kell ízesítjük, esetleg vízzel felöntjük. Ilyenkor mindig rottyantunk rajta egyet.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt.
  6. A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük bel.
  7. Kóstoljuk, majd adhatunk hozzá fűszereket, ételízesítőt.
  8. Knédlivel, esetleg főtt tésztával tálaljuk.
  9.  
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás