Tejszínes gombamártás burgonyával

Recept Tejszínes gombamártás burgonyával

Hozzáadta: Viki78, 2.11.2017

Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A gomba szerelmeseinek egy újabb remek választás. A tejszínes gombamártás burgonyával ízletes és laktató fogás, amit kedvünk szerint ízesíthetünk. Van, aki sósabban, valaki savanyún, valaki pedig édesebben szereti, és ezeket az ízeket magunk is meg tudjuk oldani. Elsősorban főtt burgonyával tálalom, de knédlivel vagy zsemlegombóccal is nagyon finom. Sőt, akár főtt tésztára is tehetjük. Még egy kis friss, apróra vágott petrezselyemzöld a tetejére, és már kész is.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 2.11.2017

Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:

ALAPANYAGOK

kb. 800 gfriss gomba
1 dbközepes hagyma
2 ev. kanálvaj + 1 ev. kanál zsír
1 doboz33%-os tejszín (250-300 ml)
1 doboztejföl (kb. 250 ml)
kb. 800 mltej
2 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
ízlés szerint só, bors
2 ev. kanálecet
2 kv. kanálcukor
2 ev. kanál(púpos) búzafinomliszt
2 kv. kanálőrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A megtisztított gombát felszeleteljük. A hagymát a vaj és zsír keverékén üvegesre pirítjuk..
  2. A hagymához hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk. Amint a gomba elkezd levet engedni, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, majd egy kevés vízzel felöntjük. A gombát puhára pároljuk (kb. 15 perc).
  3. A tejszínt, a tejfölt, a lisztet és a tejet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombához. További 15 percig főzzük, cukorral, ecettel és szükség szerint sóval ízesítjük.
  4. Ha kell, a mártás állagán tejjel vagy liszttel változtatunk.
  5. Knédlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk, de akár tésztához is adhatjuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás