Tejszínes gombamártás burgonyával
A gomba szerelmeseinek egy újabb remek választás. A tejszínes gombamártás burgonyával ízletes és laktató fogás, amit kedvünk szerint ízesíthetünk. Van, aki sósabban, valaki savanyún, valaki pedig édesebben szereti, és ezeket az ízeket magunk is meg tudjuk oldani. Elsősorban főtt burgonyával tálalom, de knédlivel vagy zsemlegombóccal is nagyon finom. Sőt, akár főtt tésztára is tehetjük. Még egy kis friss, apróra vágott petrezselyemzöld a tetejére, és már kész is.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 2.11.2017
Kategória: Főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
kb. 800 gfriss gomba
1 dbközepes hagyma
2 ev. kanálvaj + 1 ev. kanál zsír
1 doboz33%-os tejszín (250-300 ml)
1 doboztejföl (kb. 250 ml)
kb. 800 mltej
2 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
ízlés szerint só, bors
2 ev. kanálecet
2 kv. kanálcukor
2 ev. kanál(púpos) búzafinomliszt
2 kv. kanálőrölt kömény
- A megtisztított gombát felszeleteljük. A hagymát a vaj és zsír keverékén üvegesre pirítjuk..
- A hagymához hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk és borsozzuk. Amint a gomba elkezd levet engedni, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, majd egy kevés vízzel felöntjük. A gombát puhára pároljuk (kb. 15 perc).
- A tejszínt, a tejfölt, a lisztet és a tejet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombához. További 15 percig főzzük, cukorral, ecettel és szükség szerint sóval ízesítjük.
- Ha kell, a mártás állagán tejjel vagy liszttel változtatunk.
- Knédlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk, de akár tésztához is adhatjuk.
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS