Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta

Hozzáadta: Viki78, 13.1.2018
Kategória: Tésztaételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Szerintem ennek a receptnek a legnagyobb előnye az íze mellett az egyszerűsége. Nem éppen diétás étek, de az biztos, hogy aránylag költséghatékonyan nagyon finomat lehet az asztalra varázsolni. A neve sem zsákbamacska, szinte az összes hozzávalót felsorolja. A tejszínes-gombás-csirkemelles tésztát 20%-os főzőtejszínből, friss bolti csirkemellből, bolti csiperkegombából és durumtésztából készítettem. Fűszerezésnek só és bors, és persze az első lépésben az elmaradhatatlan vöröshagyma.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 13.1.2018
Kategória: Tésztaételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 dbcsirkemell
1 dbvöröshagyma
250 gcsiperkegomba
250 mlfőzőtejszín (legalább 20%-os)
só
bors
olaj
Köret:
tészta
- A csirkemellet felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A húst sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a csirkemellet és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk megtisztított és felszeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. Elkeverjük, majd még pár percig együtt főzzük.
- A mártást ízlés szerint tovább ízesítjük.
- A tésztát közben megfőzzük, leszűrjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk,
- A tányérba tésztát szedünk, rákanalazzuk a tejszínes-gombás csirkehúst és tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smetanová žampiónová omáčka s těstovinama.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Smotanová šampiňónová omáčka s cestovinami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pilzrahmsoße mit Nudeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS