Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta

Szerintem ennek a receptnek a legnagyobb előnye az íze mellett az egyszerűsége. Nem éppen diétás étek, de az biztos, hogy aránylag költséghatékonyan nagyon finomat lehet az asztalra varázsolni. A neve sem zsákbamacska, szinte az összes hozzávalót felsorolja. A tejszínes-gombás-csirkemelles tésztát 20%-os főzőtejszínből, friss bolti csirkemellből, bolti csiperkegombából és durumtésztából készítettem. Fűszerezésnek só és bors, és persze az első lépésben az elmaradhatatlan vöröshagyma.

Hozzáadta:, 13.1.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínes-gombás-csirkemelles tészta

Hozzávalók

1 dbcsirkemell
1 dbvöröshagyma
250 gcsiperkegomba
250 mlfőzőtejszín (legalább 20%-os)
bors
olaj
Köret:
tészta

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A húst sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a csirkemellet és megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk megtisztított és felszeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt. Elkeverjük, majd még pár percig együtt főzzük.
  3. A mártást ízlés szerint tovább ízesítjük.
  4. A tésztát közben megfőzzük, leszűrjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk,
  5. A tányérba tésztát szedünk, rákanalazzuk a tejszínes-gombás csirkehúst és tálaljuk.