TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Tejszínes-gombás marhaszelet
Tejszínes-gombás marhaszelet
Recept Tejszínes-gombás marhaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   19.6.2017

Tejszínes-gombás marhaszelet

Klasszikus, tartalmas ebéd, ami jól elkészítve a család nagy kedvence lehet. Nálunk általában hétfő esténként készül, amikor újra hasznosítom a vasárnap esti marhahúslevest. Ha ez nincs, akkor marhahúsleves kockával is elkészíthető. Jártam már úgy, hogy a család akaratának engedve egy hétköznap este készítettem el a tejszínes-gombás marhaszeletet, és mivel nem volt húsleves kéznél, maradtam a húsleves kockánál és a konzerv gombánál. A végén a mártást kevés liszttel sűrítettem, hogy épp csak kicsit sűrűbb legyen, és frissen főtt rizzsel tálaltam.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

marharostélyos
zsír vagy olaj
vöröshagyma
bors
őrölt kömény
ételízesítő
friss vagy konzervgomba
marhahúsleves
szalonna
tejszín

Köret:

rizs/burgonya
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis a hentesnél mindenki akkora és annyi húst vásárol, amennyit szeretne. Az elkészítés menet és elv kis és nagy menniségeknél is ugyanaz: az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ezen az alapon megpirítjuk a sózott és borsozott hússzeleteket. Akkor jó, ha a hússzeletek már vesztettek nedvességtartalmukból és elkezdtek „összehúzódni”. Ekkor hozzáadjuk a köményt, majd ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk, akár ételízesítővel ízesítjük.
  2. A gombát felszeleteljük, pár percig a húslevesben főzzük, majd a gombás lével felöntjük a hússzeleteket. Ízlés szerint akár húsleveskockával is ízesíthetjük. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd a húst lefedve puhára pároljuk.
  3. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt levet pedig tejszínnel felöntjük, akár sűríthetjük is. Visszatesszük a hússzeleteket, pár percig még főzzük, és el is készült.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása