Tejszínes karácsonyi falatok

Egyszerű, gyorsan elkészíthető finomságot szeretnénk? Akkor érdemes kipróbálni a tejszínes karácsonyi falatokat. A tészta lágy, szinte szétolvad a nyelven, csupán pár alapanyagból. Gyerekkoromban egyiket faltam a másik után, és ez manapság sincs másképp. Szeretek különböző formákat kivágni a tejszínes tésztából, majd miután megsült, a falatkákat porcukor és vaníliacukor keverékébe forgatom, még melegében. Szerző: Katerina

Hozzáadta:, 7.12.2018
Kategória: Karácsony, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínes karácsonyi falatok

Hozzávalók

Tészta:
350 gbúzafinomliszt
250 mlhabtejszín
250 gmargarin
Forgatáshoz:
porcukor
vaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük. A margarint nagy lyukú reszelőn lereszeljük, így adjuk hozzá a többi alapanyaghoz.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk az általunk választott formákat. Ezeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 8 percig sütjük.
  4. Még melegében porcukor és vaníliacukor keverékébe forgatjuk.