Tejszínes karácsonyi kifli

Ez a nagyon egyszerűen elkészíthető édesség teljes mértékben illeszkedik a karácsonyi hangulathoz. A tésztájába belekevert tejszín egy fantasztikus puhaságot és ízvilágot kölcsönöz a tejszínes karácsonyi kiflinek, amit a finom csokoládés öntet koronáz meg. Az elkészítése tényleg gyors, a hozzávalókat összekeverjük, megsütjük, közben elkészítjük a csokoládés mártogatót, a kész süteményt belemártjuk, és már kész is.

Hozzáadta:, 30.10.2016
Kategória: Desszertek, Karácsony
Tejszínes karácsonyi kifli

Hozzávalók

Tésztához:
450 grétesliszt
100 gkókuszreszelék
250 gvaj
1 dbtojás sárgája
100 gporcukor
230 ml33%-os habtejszín
1/4 kv. kanálsütőpor
1 csomagvanília cukor
Továbbá szükségünk lesz:
100 gfőzőcsokoládé
20 gmargarin
porcukor a szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban elkeverjük és sima állagú tésztává gyúrjuk. Ezután a tésztát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd egy darabot letépünk róla és kifli alakúra formázzuk, vagy egy erre használatos formába nyomjuk. A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütés után a kiflik porcukorral megszórjuk, majd a két végét belemártjuk a csokoládés szószba. Miután a csokoládé megdermedt, tálalhatjuk a süteményt. Jó étvágyat!