Tejszínes-kávés kuglóf

Recept Tejszínes-kávés kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 18.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem ez az első recept, ahol valahogy próbálom a tiramisu ízvilágot behozni. Ennél a tejszínes-kávés kuglófnál sincs másképpt. A tejszín, kávé és rum hármasa az, ami közelebb hozza ezt az édességet a tiramisuhoz. A kuglóf szaftos és lágy, nem szárad ki, az íze pedig szerintem fantasztikus! A tetejére már csak porcukor vagy kakaó kell, és el is készült. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 dbtojás
200 gkristálycukor
280 gfinomliszt
200 mlhabtejszín
1 csomagsütőpor
50 mlolaj
20 gkakaó
2 kv. kanálinstant kávé (egy kevés vízben feloldva)
ízlés szerint rum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot a tojással habosra verjük. Hozzáadjuk a habtejszínt, a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.%1%2%%3%4
  2. Tésztává dolgozzuk, majd a tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával beszórt kuglóf sütőformába öntjük.%5
  3. A maradék tésztához hozzáadjuk a pár evőkanál vízben feloldott kávét és a rumot. Elkeverjük, majd a világos tésztára ráöntjük a sötét tésztát.%6%7
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.%8%9
  5. Miután megsült, kakaóval vagy porcukorral megszórjuk.%10
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás