TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Tejszínes-kávés kuglóf
Tejszínes-kávés kuglóf
Recept Tejszínes-kávés kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.4.2020

Tejszínes-kávés kuglóf

Nem ez az első recept, ahol valahogy próbálom a tiramisu ízvilágot behozni. Ennél a tejszínes-kávés kuglófnál sincs másképpt. A tejszín, kávé és rum hármasa az, ami közelebb hozza ezt az édességet a tiramisuhoz. A kuglóf szaftos és lágy, nem szárad ki, az íze pedig szerintem fantasztikus! A tetejére már csak porcukor vagy kakaó kell, és el is készült. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
200 g
kristálycukor
280 g
finomliszt
200 ml
habtejszín
1 csomag
sütőpor
50 ml
olaj
20 g
kakaó
2 kv. kanál
instant kávé (egy kevés vízben feloldva)
ízlés szerint rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot a tojással habosra verjük. Hozzáadjuk a habtejszínt, a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.%1%2%%3%4
  2. Tésztává dolgozzuk, majd a tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával beszórt kuglóf sütőformába öntjük.%5
  3. A maradék tésztához hozzáadjuk a pár evőkanál vízben feloldott kávét és a rumot. Elkeverjük, majd a világos tésztára ráöntjük a sötét tésztát.%6%7
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.%8%9
  5. Miután megsült, kakaóval vagy porcukorral megszórjuk.%10
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása