Tejszínes-kávés kuglóf
Nem ez az első recept, ahol valahogy próbálom a tiramisu ízvilágot behozni. Ennél a tejszínes-kávés kuglófnál sincs másképpt. A tejszín, kávé és rum hármasa az, ami közelebb hozza ezt az édességet a tiramisuhoz. A kuglóf szaftos és lágy, nem szárad ki, az íze pedig szerintem fantasztikus! A tetejére már csak porcukor vagy kakaó kell, és el is készült. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbtojás
200 gkristálycukor
280 gfinomliszt
200 mlhabtejszín
1 csomagsütőpor
50 mlolaj
20 gkakaó
2 kv. kanálinstant kávé (egy kevés vízben feloldva)
ízlés szerint rum
- A cukrot a tojással habosra verjük. Hozzáadjuk a habtejszínt, a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.%1%2%%3%4
- Tésztává dolgozzuk, majd a tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával beszórt kuglóf sütőformába öntjük.%5
- A maradék tésztához hozzáadjuk a pár evőkanál vízben feloldott kávét és a rumot. Elkeverjük, majd a világos tésztára ráöntjük a sötét tésztát.%6%7
- 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.%8%9
- Miután megsült, kakaóval vagy porcukorral megszórjuk.%10
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS