Tejszínes-kókuszos pudingszelet

Ezt a tejszínes-kókuszos pudingszeletet elsősorban kókuszimádóknak ajánlom. A kókusz már a sült tésztában is benne van, amire egy réteg kókuszpuding kerül kókuszreszelékkel, végül a tetejét isteni tejszínhab és az elmaradhatatlan kókuszreszelék díszíti. Ha netán túl sok lenne a kókuszból, vagy éppen nem kapható ilyen puding a boltokban, akkor a krémhez bátran használható vaníliapuding is.

Hozzáadta:, 14.12.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Tejszínes-kókuszos pudingszelet

Hozzávalók

Tészta:
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
4 dbtojás
200 gkristálycukor
315 gkefir
150 mlnapraforgóolaj
3 ev. kanálkakaó
3 ev. kanálkókuszreszelék
csipet só
Krém:
2 csomagkókuszos puding
800 mltej
6 ev. kanálkristálycukor
5 cseppkókuszaroma
4 ev. kanálkókuszreszelék
Tetejére:
300 mlhabtejszín
kókuszreszelék

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd kis adagonként, felváltva beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a kefirt. Végül hozzáadjuk a kakaót, a napraforgó olajat és a kókuszreszeléket. A tojások fehérjét egy kevés sóval habbá verjük, amit óvatosan belekeverünk a tésztába.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. A pudingport 200 ml tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Ha már felforrt, beleöntjük a pudingos tejet, a kókuszaromát és a kókuszreszeléket. Sűrű pudingot főzünk.
  4. A még forró pudingot ráöntjük a tepsiben lévő tésztára. A sütit 160 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  5. A kész tésztát kivesszük a sütőből, kihűtjük, a tetejét felvert tejszínhabbal és kókuszreszelékkel díszítjük. Jó étvágyat!