TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Tejszínes-krémes torta
Tejszínes-krémes torta
Recept Tejszínes-krémes torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A nyár közeledtével sokat gondolok a hideg, hűs süteményekre. A nagy melegben igazán jó esik egy jó nagy adag krémes szelet. Ilyen finomság a tejszínes-krémes torta. A kakaós tésztalapra egy jó nagy adag tejszínhabos krém kerül, amit joghurttal és reszelt csokoládéval bolondítottam meg. Került bele főzőcsoki és csokiszelet is (kedvenc Sport szeletem), a krém tetejét pedig ismét jó sok csokival és dióval díszítettem. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   6.6.2019

Tejszínes-krémes torta

A nyár közeledtével sokat gondolok a hideg, hűs süteményekre. A nagy melegben igazán jó esik egy jó nagy adag krémes szelet. Ilyen finomság a tejszínes-krémes torta. A kakaós tésztalapra egy jó nagy adag tejszínhabos krém kerül, amit joghurttal és reszelt csokoládéval bolondítottam meg. Került bele főzőcsoki és csokiszelet is (kedvenc Sport szeletem), a krém tetejét pedig ismét jó sok csokival és dióval díszítettem. Szerző: Petra

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Korpusz:

3 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

400 ml
habtejszín
1 csomag
vaníliacukor
20 g
zselatinpor
100 ml
víz
500 ml
krémes joghurt
100 g
főzőcsokoládé
100 g
csokiszelet (rumos ízesítés)
tetejére csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojáshabot. A kör alakú sütőforma alját (28 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon 25 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük. A csokiszeletet kis lyukú reszelőn, az étcsokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zselatinport hideg vízbe áztatjuk, felmelegítjük (de nem forraljuk) és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A feloldódott zselatinport elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, beleszórjuk a lereszelt csokoládét, majd az egészet elkeverjük.
  3. Ez a krém kerül a kihűlt tortaalapra, a tetejét pedig jó nagy adag csokival (pl. reszelt csokiszelettel) szórjuk meg. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, tálaljuk.%1%2%3%4
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása