Tejszínes-krémes torta

A nyár közeledtével sokat gondolok a hideg, hűs süteményekre. A nagy melegben igazán jó esik egy jó nagy adag krémes szelet. Ilyen finomság a tejszínes-krémes torta. A kakaós tésztalapra egy jó nagy adag tejszínhabos krém kerül, amit joghurttal és reszelt csokoládéval bolondítottam meg. Került bele főzőcsoki és csokiszelet is (kedvenc Sport szeletem), a krém tetejét pedig ismét jó sok csokival és dióval díszítettem. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 6.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínes-krémes torta

Hozzávalók

Korpusz:
3 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Krém:
400 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
20 gzselatinpor
100 mlvíz
500 mlkrémes joghurt
100 gfőzőcsokoládé
100 gcsokiszelet (rumos ízesítés)
tetejére csokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert tojáshabot. A kör alakú sütőforma alját (28 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon 25 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük. A csokiszeletet kis lyukú reszelőn, az étcsokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zselatinport hideg vízbe áztatjuk, felmelegítjük (de nem forraljuk) és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A feloldódott zselatinport elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, beleszórjuk a lereszelt csokoládét, majd az egészet elkeverjük.
  3. Ez a krém kerül a kihűlt tortaalapra, a tetejét pedig jó nagy adag csokival (pl. reszelt csokiszelettel) szórjuk meg. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, tálaljuk.%1%2%3%4