Tejszínes-mandarinos torta

A tejszínes-mandarinos torta egy isteni és frissítő sütemény, amit bátran ajánlok mindenkinek. A receptet egyik nagyon kedves barátnőmtől kaptam, és nála kóstoltam először. A tortában található édes krém főzés nélkül készül, ezzel jelentős időt is spórolunk. Nem kell pudingot főzni, megvárni, míg kihűl, és attól sem kell tartani, hogy a krém nem lesz csomómentes. A hozzávalókat egyszerűen alaposan felrázzuk és már kész is. Akár ünnepekkor, akár a szürke mindennapokon, ez a torta mindenki hangulatát feldobja.

Recept Tejszínes-mandarinos torta

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
150 gporcukor
120 grétesliszt
1 ev. kanálolaj
Krém:
500 mlhabtejszín
2 csomagvanília ízű krémpuding főzés nélkül
2 dbkisebb mandarinkonzerv
1 csomagtejszín ízű habpor
szükség szerint tej
lekvár a kenéshez
csokoládés dísz

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük az olajat, majd hozzáadjuk apránként, felváltva a lisztet és a tojáshabot.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krém hozzávalóit – a pudingport, a habtejszínt és a mandarint – egy nagy, lezárható edénybe tesszük, majd az egészet alaposan összerázzuk, kb. 2 percig. Ennyi idő alatt meg kell, hogy kössön.
  4. A korpuszt megkenjük a lekvárral, majd erre kerül a krém.
  5. A tejszín ízű habporból a csomagoláson található útmutató szerint tejszínhabot készítünk. Rátesszük a krémre, elsimítjuk, a tetejét pedig csokoládéval díszítjük.%1%2%3