Tejszínes-mandarinos torta

Hozzáadta: Viki78, 22.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
A tejszínes-mandarinos torta egy isteni és frissítő sütemény, amit bátran ajánlok mindenkinek. A receptet egyik nagyon kedves barátnőmtől kaptam, és nála kóstoltam először. A tortában található édes krém főzés nélkül készül, ezzel jelentős időt is spórolunk. Nem kell pudingot főzni, megvárni, míg kihűl, és attól sem kell tartani, hogy a krém nem lesz csomómentes. A hozzávalókat egyszerűen alaposan felrázzuk és már kész is. Akár ünnepekkor, akár a szürke mindennapokon, ez a torta mindenki hangulatát feldobja.
Hozzáadta: Viki78, 22.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
- A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük az olajat, majd hozzáadjuk apránként, felváltva a lisztet és a tojáshabot.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
- A krém hozzávalóit – a pudingport, a habtejszínt és a mandarint – egy nagy, lezárható edénybe tesszük, majd az egészet alaposan összerázzuk, kb. 2 percig. Ennyi idő alatt meg kell, hogy kössön.
- A korpuszt megkenjük a lekvárral, majd erre kerül a krém.
- A tejszín ízű habporból a csomagoláson található útmutató szerint tejszínhabot készítünk. Rátesszük a krémre, elsimítjuk, a tetejét pedig csokoládéval díszítjük.%1%2%3