Tejszínes pohárdesszert eperrel és keksszel

Recept Tejszínes pohárdesszert eperrel és keksszel
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, mégis fantasztikus pohárdesszert. Kinézetre is tökéletes.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 geper
2 evőkanálporcukor
100 gvajas keksz
2 evőkanálolvasztott vaj
500 mlhabtejszín
240 gtejföl
90 gporcukor
1 kávéskanálvaníliakivonat
mentalevél díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet apróra törjük, az olvasztott vajjal elkeverjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük. A tejfölt a porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük. A két masszát egységes krémmé keverjük.
  3. Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Porcukorral megszórjuk, pár percig pihentetjük.
  4. A poharak aljára kekszet szórunk, erre kerül egy réteg tejszínes krém, rászórjuk az epret, majd folytatjuk a rétegezést. A tetejét mentalevéllel, eperrel, keksszel díszítjük.
  5. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.

Forrás: Povar

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás