Tejszínes pohárdesszert eperrel és keksszel

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022
Kategória: Előételek, falatkák, Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Egyszerű, mégis fantasztikus pohárdesszert. Kinézetre is tökéletes.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2022
Kategória: Előételek, falatkák, Sütés néküli édességek, Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 geper
2 evőkanálporcukor
100 gvajas keksz
2 evőkanálolvasztott vaj
500 mlhabtejszín
240 gtejföl
90 gporcukor
1 kávéskanálvaníliakivonat
mentalevél díszítéshez
- A kekszet apróra törjük, az olvasztott vajjal elkeverjük.
- A habtejszínt habbá verjük. A tejfölt a porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük. A két masszát egységes krémmé keverjük.
- Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Porcukorral megszórjuk, pár percig pihentetjük.
- A poharak aljára kekszet szórunk, erre kerül egy réteg tejszínes krém, rászórjuk az epret, majd folytatjuk a rétegezést. A tetejét mentalevéllel, eperrel, keksszel díszítjük.
- 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
Forrás: Povar
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smetanový dezert s jahodami a sušenkami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS