Tejszínes rakott tészta darált hússal, sajttal

Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019
Kategória: Tésztaételek, Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Sült tészta
Amióta családom van, megtanultam, hogy ha ételt készítek, akkor bizony nagy mennyiségben kell. Ezzel időt tudok spórolni, ami a mai rohanó világban nagyon fontos szempont. Éppen ezért ha tejszínes rakott tésztát készítek, akkor legalább egy kiló húsból, egy kiló tésztával, és tetemes mennyiségű sajttal. Az egytálétel elkészítése egyáltalán bonyolult: a ragut puhára főzöm, besűrítem, a tésztát megfőzöm, az egészet elkeverem, majd végül sok-sok sajttal készre sütöm. Szerző: Danula
Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019
Kategória: Tésztaételek, Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Sült tészta
ALAPANYAGOK
- A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, kifehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel elkever leveskockával (ha van alaplé, akkor természetesen azt használjuk), hozzáadjuk a bort, a zúzott fokhagymát, cukrot, sót, többi fűszert, majd lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
- A tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, egy kevés olajjal elkeverjük.
- A keményítőt 100 ml vízzel elkeverjük, besűrítjük a mártásunkat. Ízlés szerint még fűszerezzük.
- A mártás elkeverjük a tésztával, 15 percig pihentetjük, majd meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal.
- 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
De,már észre vettem :)
Elnézést,de a sót,borsot én látom vagy tényleg nem kell bele ??!!
Főzőtejszin kell bele???
Habtejszínt használtunk, zsírosabb. De főzőtejszín is lehet helyette.