Tejszínes rakott tészta darált hússal, sajttal

Recept Tejszínes rakott tészta darált hússal, sajttal
KÜLDÖTT KÉPEK

Amióta családom van, megtanultam, hogy ha ételt készítek, akkor bizony nagy mennyiségben kell. Ezzel időt tudok spórolni, ami a mai rohanó világban nagyon fontos szempont. Éppen ezért ha tejszínes rakott tésztát készítek, akkor legalább egy kiló húsból, egy kiló tésztával, és tetemes mennyiségű sajttal. Az egytálétel elkészítése egyáltalán bonyolult: a ragut puhára főzöm, besűrítem, a tésztát megfőzöm, az egészet elkeverem, majd végül sok-sok sajttal készre sütöm. Szerző: Danula

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 dbvöröshagyma
szükség szerint olaj
1 kgdarált hús (vegyes sertés és marha)
50 mlsűrű paradicsompüré
2 dbhúsleves kocka
400 mlvíz
200 mlvörösbor
4 gerezdfokhagyma
1 ev. kanálőrölt édes pirospaprika
1/2 kv. kanálőrölt cshilli
3 ev. kanálkristálycukor
ízlés szerint só, őrölt bors
3 ev. kanálszárított oregánó
1 kv. kanálszárított kakukkfű
1 ev. kanálkeményítő
1 kgkönyöktészta
300 greszelt sajt
125 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, kifehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét. Felöntjük a vízzel elkever leveskockával (ha van alaplé, akkor természetesen azt használjuk), hozzáadjuk a bort, a zúzott fokhagymát, cukrot, sót, többi fűszert, majd lefedjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. A tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, egy kevés olajjal elkeverjük.
  3. A keményítőt 100 ml vízzel elkeverjük, besűrítjük a mártásunkat. Ízlés szerint még fűszerezzük.
  4. A mártás elkeverjük a tésztával, 15 percig pihentetjük, majd meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás