Tejszínes-ropogós koszorúk

Recept Tejszínes-ropogós koszorúk

Hozzáadta: Viki78, 23.10.2017

Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, puha, kívül mégis ropogós tejszínes-édes falatkát. Az első harapás után a nyelven szinte elolvad. Már évek óta készítem, vaníliacukor és porcukor keverékébe beleforgatva. A tésztáját a minőségi habtejszín teszik ennyire puhává és finommá. Már nagymamám is készítette – bár akkor a tejszínt még a szomszédtól vásárolta, és nem boltban szerezte be – és azóta szerencsére m is megörököltük a tejszínes-ropogós koszorúk receptjét.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 23.10.2017

Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 grétesliszt
250 gmargarin
250 mlhabtejszín

Befejezéshez:

vaníliacukor
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókból tésztát készítünk, cipó alakúra formázzuk és másnapig pihentetjük (hűvös helyen).
  2. A tésztát tésztanyomón átnyomjuk (ha nincs, akkor a húsdaráló is tökéletesen megfelel ennek a célnak).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat formázunk a tésztából, majd 180 fokon készre sütjük. Figyeljük, mert elég gyorsan megsül!
  4. Még melegében vaníliacukor és porcukor keverékébe forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás