Tejszínes-ropogós koszorúk
Finom, puha, kívül mégis ropogós tejszínes-édes falatkát. Az első harapás után a nyelven szinte elolvad. Már évek óta készítem, vaníliacukor és porcukor keverékébe beleforgatva. A tésztáját a minőségi habtejszín teszik ennyire puhává és finommá. Már nagymamám is készítette – bár akkor a tejszínt még a szomszédtól vásárolta, és nem boltban szerezte be – és azóta szerencsére m is megörököltük a tejszínes-ropogós koszorúk receptjét.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 23.10.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
500 grétesliszt
250 gmargarin
250 mlhabtejszín
Befejezéshez:
vaníliacukor
porcukor
- A hozzávalókból tésztát készítünk, cipó alakúra formázzuk és másnapig pihentetjük (hűvös helyen).
- A tésztát tésztanyomón átnyomjuk (ha nincs, akkor a húsdaráló is tökéletesen megfelel ennek a célnak).
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat formázunk a tésztából, majd 180 fokon készre sütjük. Figyeljük, mert elég gyorsan megsül!
- Még melegében vaníliacukor és porcukor keverékébe forgatjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkové cukroví.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šľahačkové pečivo.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sahne-Weihnachtsgebäck an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS