Tejszínes-ropogós koszorúk

Finom, puha, kívül mégis ropogós tejszínes-édes falatkát. Az első harapás után a nyelven szinte elolvad. Már évek óta készítem, vaníliacukor és porcukor keverékébe beleforgatva. A tésztáját a minőségi habtejszín teszik ennyire puhává és finommá. Már nagymamám is készítette – bár akkor a tejszínt még a szomszédtól vásárolta, és nem boltban szerezte be – és azóta szerencsére m is megörököltük a tejszínes-ropogós koszorúk receptjét.

Hozzáadta:, 23.10.2017
Kategória: Karácsony
Tejszínes-ropogós koszorúk

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 grétesliszt
250 gmargarin
250 mlhabtejszín
Befejezéshez:
vaníliacukor
porcukor

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókból tésztát készítünk, cipó alakúra formázzuk és másnapig pihentetjük (hűvös helyen).
  2. A tésztát tésztanyomón átnyomjuk (ha nincs, akkor a húsdaráló is tökéletesen megfelel ennek a célnak).
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis koszorúkat formázunk a tésztából, majd 180 fokon készre sütjük. Figyeljük, mert elég gyorsan megsül!
  4. Még melegében vaníliacukor és porcukor keverékébe forgatjuk.