Tejszínes-sajtos csirkemell

Hozzáadta: TopPetra, 7.9.2020
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A gyors ebéd vagy vacsora kedvelői biztos lecsapnak erre a receptre! A tejszínes-sajtos csirkemell szerintem nagyon egyszerű kaja, az íze pedig csodás! A csirkemellet nem kell sokat előkészíteni, csak felszeleteljük, só és bors, majd gyors pirítás. Tálba tesszük, ráöntjük az ízes mártást, végül pedig készre sütjük. Köretnek ami jól esik: zöldség, tészta, rizs, saláta. Ki mit szeret.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.9.2020
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgcsirkemell
200 mlfőzőtejszín, magasabb zsírtartalommal
1 kv. kanálmustár
3 gerezdfokhagyma
4 ágkakukkfű
100 greszelni való sajt
olaj
só, őrölt bors
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőtálat előkészítjük, olajjal kikenjük.
- A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk, mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyő, kevés olaj).
- Az így előkészített csirkemell szeleteket a sütőtálba tesszük.
- A sajtot lereszeljük, elkeverjük a zúzott fokhagymával, aprított kakukkfűvel, mustárral és tejszínnel.
- A kapott mártással meglocsoljuk a csirkemellet, majd betesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük. Ha vastagabb csirkemellet vágtunk, akkor előfordulhat, hogy több idő kell a sütéshez.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS