Tejszínes-sajtos csirkemell

A gyors ebéd vagy vacsora kedvelői biztos lecsapnak erre a receptre! A tejszínes-sajtos csirkemell szerintem nagyon egyszerű kaja, az íze pedig csodás! A csirkemellet nem kell sokat előkészíteni, csak felszeleteljük, só és bors, majd gyors pirítás. Tálba tesszük, ráöntjük az ízes mártást, végül pedig készre sütjük. Köretnek ami jól esik: zöldség, tészta, rizs, saláta. Ki mit szeret.

Hozzáadta:, 7.9.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínes-sajtos csirkemell

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgcsirkemell
200 mlfőzőtejszín, magasabb zsírtartalommal
1 kv. kanálmustár
3 gerezdfokhagyma
4 ágkakukkfű
100 greszelni való sajt
olaj
só, őrölt bors

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőtálat előkészítjük, olajjal kikenjük.
  2. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk, mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyő, kevés olaj).
  3. Az így előkészített csirkemell szeleteket a sütőtálba tesszük.
  4. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a zúzott fokhagymával, aprított kakukkfűvel, mustárral és tejszínnel.
  5. A kapott mártással meglocsoljuk a csirkemellet, majd betesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük. Ha vastagabb csirkemellet vágtunk, akkor előfordulhat, hogy több idő kell a sütéshez.

Forrás: Vk