TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Tejszínes-sajtos csirkemell
Tejszínes-sajtos csirkemell
Recept Tejszínes-sajtos csirkemell
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.9.2020

Tejszínes-sajtos csirkemell

A gyors ebéd vagy vacsora kedvelői biztos lecsapnak erre a receptre! A tejszínes-sajtos csirkemell szerintem nagyon egyszerű kaja, az íze pedig csodás! A csirkemellet nem kell sokat előkészíteni, csak felszeleteljük, só és bors, majd gyors pirítás. Tálba tesszük, ráöntjük az ízes mártást, végül pedig készre sütjük. Köretnek ami jól esik: zöldség, tészta, rizs, saláta. Ki mit szeret.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
csirkemell
200 ml
főzőtejszín, magasabb zsírtartalommal
1 kv. kanál
mustár
3 gerezd
fokhagyma
4 ág
kakukkfű
100 g
reszelni való sajt
olaj
só, őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőtálat előkészítjük, olajjal kikenjük.
  2. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk, mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyő, kevés olaj).
  3. Az így előkészített csirkemell szeleteket a sütőtálba tesszük.
  4. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a zúzott fokhagymával, aprított kakukkfűvel, mustárral és tejszínnel.
  5. A kapott mártással meglocsoljuk a csirkemellet, majd betesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük. Ha vastagabb csirkemellet vágtunk, akkor előfordulhat, hogy több idő kell a sütéshez.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása