Tejszínes szelet csokis piskótával

Recept Tejszínes szelet csokis piskótával

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Szülinap, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

A krémet naranccsal tettem még finomabbá. Frissítő ízek, krémes és lágy állag, minden megvan benne, ami a sikerhez kell. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Szülinap, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
200 gporcukor
4 ev. kanálolaj
70 gkukoricaliszt
1 csomagcsokipuding
1/2 csomagsütőpor

Krém:

1 lhabtejszín
330 gnatúr joghurt
100 mlfrissen facsart narancslé
150 mlnarancsdzsúsz
1 és 1/2 csomagzselatinpor

Szükségünk lesz még:

Piskótatallér

Tetejére:

1 csomagzselatinpor
250 mlnarancsdzsúsz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 25x40 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, villával kibökdössük, 50 ml narancsdzsússzal meglocsoljuk.
  2. A zselatint előkészítjük az útmutató szerint. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, 100 ml narancsdzsúszt. A frissen facsart narancslevet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a joghurtos tejszínhabhoz.
  3. Az így elkészített krémet legalább fél órára hűtőszekrénye tesszük. A megsült tésztára rákenjük a hideg krém felét, erre kerül egy réteg piskótatallér, majd a maradék krém. A tetejére öntjük a zselatinnal elkevert narancsdzsúszt: előtte a zselatint előkészítjük, a narancslevet felmelegítjük, majd a zselatinnal addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás