TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Tejszínes szelet csokis piskótával
Tejszínes szelet csokis piskótával
Recept Tejszínes szelet csokis piskótával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A krémet naranccsal tettem még finomabbá. Frissítő ízek, krémes és lágy állag, minden megvan benne, ami a sikerhez kell. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Tejszínes szelet csokis piskótával

A krémet naranccsal tettem még finomabbá. Frissítő ízek, krémes és lágy állag, minden megvan benne, ami a sikerhez kell. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
200 g
porcukor
4 ev. kanál
olaj
70 g
kukoricaliszt
1 csomag
csokipuding
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

1 l
habtejszín
330 g
natúr joghurt
100 ml
frissen facsart narancslé
150 ml
narancsdzsúsz
1 és 1/2 csomag
zselatinpor

Szükségünk lesz még:

Piskótatallér

Tetejére:

1 csomag
zselatinpor
250 ml
narancsdzsúsz
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 25x40 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, villával kibökdössük, 50 ml narancsdzsússzal meglocsoljuk.
  2. A zselatint előkészítjük az útmutató szerint. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, 100 ml narancsdzsúszt. A frissen facsart narancslevet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a joghurtos tejszínhabhoz.
  3. Az így elkészített krémet legalább fél órára hűtőszekrénye tesszük. A megsült tésztára rákenjük a hideg krém felét, erre kerül egy réteg piskótatallér, majd a maradék krém. A tetejére öntjük a zselatinnal elkevert narancsdzsúszt: előtte a zselatint előkészítjük, a narancslevet felmelegítjük, majd a zselatinnal addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása