Tejszínes szelet csokis piskótával
A krémet naranccsal tettem még finomabbá. Frissítő ízek, krémes és lágy állag, minden megvan benne, ami a sikerhez kell. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
200 gporcukor
4 ev. kanálolaj
70 gkukoricaliszt
1 csomagcsokipuding
1/2 csomagsütőpor
Krém:
1 lhabtejszín
330 gnatúr joghurt
100 mlfrissen facsart narancslé
150 mlnarancsdzsúsz
1 és 1/2 csomagzselatinpor
Szükségünk lesz még:
Piskótatallér
Tetejére:
1 csomagzselatinpor
250 mlnarancsdzsúsz
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 25x40 cm-es tepsibe öntjük. 170 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, villával kibökdössük, 50 ml narancsdzsússzal meglocsoljuk.
- A zselatint előkészítjük az útmutató szerint. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, 100 ml narancsdzsúszt. A frissen facsart narancslevet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Elkeverjük, majd beledolgozzuk a joghurtos tejszínhabhoz.
- Az így elkészített krémet legalább fél órára hűtőszekrénye tesszük. A megsült tésztára rákenjük a hideg krém felét, erre kerül egy réteg piskótatallér, majd a maradék krém. A tetejére öntjük a zselatinnal elkevert narancsdzsúszt: előtte a zselatint előkészítjük, a narancslevet felmelegítjük, majd a zselatinnal addig kevergetjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkové řezy s čoko piškoty.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šľahačkové rezy s čoko piškótami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS