TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Tejszínes tekercs málnával
Tejszínes tekercs málnával
Recept Tejszínes tekercs málnával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kényeztetés mindenkinek kijár, és egy nehéz nap után egy kis édesség nagyon jól tud esni. A tejszínes tekercs málnával tökéletesen megfelel ennek az igénynek. Hidegen a legfinomabb, és miután elkészült, szerencsére pár napot a hűtőben tökéletesen elvan. A krémjébe online sütiboltból rendeltem az erdei gyümölcs ízű pasztát, amitől nemcsak az íze lett finoman gyümölcsös, hanem a színe is szép rózsaszínű lett. Szerző: Haanka

TopPetra TopPetra    ·   18.3.2018

Tejszínes tekercs málnával

A kényeztetés mindenkinek kijár, és egy nehéz nap után egy kis édesség nagyon jól tud esni. A tejszínes tekercs málnával tökéletesen megfelel ennek az igénynek. Hidegen a legfinomabb, és miután elkészült, szerencsére pár napot a hűtőben tökéletesen elvan. A krémjébe online sütiboltból rendeltem az erdei gyümölcs ízű pasztát, amitől nemcsak az íze lett finoman gyümölcsös, hanem a színe is szép rózsaszínű lett. Szerző: Haanka

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
finomliszt
3 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
olaj
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

250 g
mascarpone
200 ml
habtejszín
ízlés szerint cukor
2 kv. kanál
erdei gyümölcs ízű paszta
málna, esetleg más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat, a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Óvatosan dolgozunk, nehogy a hab túlságosan összetörjön.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, kb. 10 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a mascarpone sajtot a habtejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral alaposan elkeverjük. Ezután két kávéskanálnyi erdei gyümölcs ízű pasztát kevertem hozzá (online rendeltem).
  5. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, málnával megszórjuk és felcsavarjuk.

Blogon Natyval: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása