Tejszínes tekercs málnával

Recept Tejszínes tekercs málnával
KÜLDÖTT KÉPEK

A kényeztetés mindenkinek kijár, és egy nehéz nap után egy kis édesség nagyon jól tud esni. A tejszínes tekercs málnával tökéletesen megfelel ennek az igénynek. Hidegen a legfinomabb, és miután elkészült, szerencsére pár napot a hűtőben tökéletesen elvan. A krémjébe online sütiboltból rendeltem az erdei gyümölcs ízű pasztát, amitől nemcsak az íze lett finoman gyümölcsös, hanem a színe is szép rózsaszínű lett. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanál finomliszt
3 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálolaj
1 csomagvaníliacukor

Krém:

250 gmascarpone
200 mlhabtejszín
ízlés szerint cukor
2 kv. kanálerdei gyümölcs ízű paszta
málna, esetleg más gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat, a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Óvatosan dolgozunk, nehogy a hab túlságosan összetörjön.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, kb. 10 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a mascarpone sajtot a habtejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral alaposan elkeverjük. Ezután két kávéskanálnyi erdei gyümölcs ízű pasztát kevertem hozzá (online rendeltem).
  5. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, málnával megszórjuk és felcsavarjuk.

Blogon Natyval: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás