Tejszínes tésztából készült almás tekercs

Mint általában a finom süteményekre, a tejszínes tésztából készült almás tekercsre is igaz, hogy bizony egy darab nem elég. Ezért is készítettem rögtön három tekercset, ami még így is kevésnek bizonyult. A lágy, szaftos, édes töltelék a tejszínes tésztában mindenkit levett a lábáról, kicsiket és nagyokat egyaránt. Az almás tölteléket csak őrölt fahéjjal és cukorral ízesítettem, a végén pedig rum és vaj keverékével kentem meg a még forró tekercseket. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 10.9.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Tejszínes tésztából készült almás tekercs

Hozzávalók

500 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
200 ml 31%-os habtejszín
2 dbtojás
2 ev. kanálecet (8%)
csipet só
6-8 db alma
kristálycukor
őrölt fahéj
zsemlemorzsa
vaj kenéshez
rum kenéshez

Elkészítés menete

  1. A lisztet, sütőport, habtejszínt, tojást, ecetet, csipet sót tálba tesszük és tésztává gyúrjuk. Ha a tészta túl sűrű lenne, akkor egy kevés tejjel javíthatunk az állagán. A tésztát fél órát pihentetjük.
  2. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyiket tepsi nagysúra nyújtjuk, reszelt alma, cukor, zsemlemorzsa és őrölt fahéj keverékével megtöltünk. A tésztát felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A tekercset olvasztott vaj és rum keverékével megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. A megsült tekercseket ismét megkenjük a vaj és rum keverékével.

Blogom: Vaření s Tomem