Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes

Recept Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha rétes, akkor elsősorban túrós és almás töltelék, ha pedig otthoni tészta, akkor kizárólag ez fantasztikus tejszínes tészta. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, egyszerűen 3 észre osztom, kinyújtom, és megtöltöm a töltelékekkel. A rétest nem felcsavarom, hanem a tészta szélét bevagdosom, és ezekkel a tésztasávokkal csomagolom be a tölteléket. A tetejét rumos vajjal megkenem, majd készre sütöm.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
200 mlhabtejszín
2 dbtojás
2 teáskanálecet (10%-os)
csipet só

Töltelék:

mazsolás túró
mazsolás fahéjas alma

Tetejére:

vaj és kevés rum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a tölteléket: az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a fahéjat, egy marék mazsolát és elkeverjük. A túrót ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd egy maréknyi mazsolával elkeverjük.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, cipót formázunk belőle, majd három egyenlő részre osztjuk.
  3. A tésztaadagokat vékonyra nyújtjuk. Közepére rátesszük a tölteléket, tészta két oldalán a tésztarészt (amin nincs töltelék) bevagdossuk, majd a töltelékeket becsomagoljuk.
  4. A réteseket óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét rummal elkevert olvasztott vajjal megkenjük, majd megsütjük.
  5. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, ismét megkenjük a rumos vajjal.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás