Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes

Ha rétes, akkor elsősorban túrós és almás töltelék, ha pedig otthoni tészta, akkor kizárólag ez fantasztikus tejszínes tészta. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, egyszerűen 3 észre osztom, kinyújtom, és megtöltöm a töltelékekkel. A rétest nem felcsavarom, hanem a tészta szélét bevagdosom, és ezekkel a tésztasávokkal csomagolom be a tölteléket. A tetejét rumos vajjal megkenem, majd készre sütöm.

Hozzáadta:Viki78, 2.11.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
200 mlhabtejszín
2 dbtojás
2 teáskanálecet (10%-os)
csipet só
Töltelék:
mazsolás túró
mazsolás fahéjas alma
Tetejére:
vaj és kevés rum

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a tölteléket: az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a fahéjat, egy marék mazsolát és elkeverjük. A túrót ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd egy maréknyi mazsolával elkeverjük.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, cipót formázunk belőle, majd három egyenlő részre osztjuk.
  3. A tésztaadagokat vékonyra nyújtjuk. Közepére rátesszük a tölteléket, tészta két oldalán a tésztarészt (amin nincs töltelék) bevagdossuk, majd a töltelékeket becsomagoljuk.
  4. A réteseket óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét rummal elkevert olvasztott vajjal megkenjük, majd megsütjük.
  5. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, ismét megkenjük a rumos vajjal.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.