TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes
Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes
Recept Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   2.11.2017

Tejszínes tésztából készült túrós és almás rétes

Ha rétes, akkor elsősorban túrós és almás töltelék, ha pedig otthoni tészta, akkor kizárólag ez fantasztikus tejszínes tészta. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, egyszerűen 3 észre osztom, kinyújtom, és megtöltöm a töltelékekkel. A rétest nem felcsavarom, hanem a tészta szélét bevagdosom, és ezekkel a tésztasávokkal csomagolom be a tölteléket. A tetejét rumos vajjal megkenem, majd készre sütöm.

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
200 ml
habtejszín
2 db
tojás
2 teáskanál
ecet (10%-os)
csipet só

Töltelék:

mazsolás túró
mazsolás fahéjas alma

Tetejére:

vaj és kevés rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a tölteléket: az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a fahéjat, egy marék mazsolát és elkeverjük. A túrót ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd egy maréknyi mazsolával elkeverjük.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, cipót formázunk belőle, majd három egyenlő részre osztjuk.
  3. A tésztaadagokat vékonyra nyújtjuk. Közepére rátesszük a tölteléket, tészta két oldalán a tésztarészt (amin nincs töltelék) bevagdossuk, majd a töltelékeket becsomagoljuk.
  4. A réteseket óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét rummal elkevert olvasztott vajjal megkenjük, majd megsütjük.
  5. 180 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, ismét megkenjük a rumos vajjal.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása