TopReceptek.hu Torták Édes torták Tejszínes Viola torta
Tejszínes Viola torta
Recept Tejszínes Viola torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.12.2021

Tejszínes Viola torta

Anyukámat Violának hívták, a receptet tőle tanultam, ezért az elnevezés. Szerző: adenecka

Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
5 ev. kanál
víz
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
rétesliszt
½ csomag
sütőpor

Zselatin:

15 dkg
kristálycukor
1,25 dcl
víz
2-2,5 dkg
zselatin
1,25 dcl
víz

Tejszínes krém:

3 csomag
habtejszín (kb. 750 ml)
3 ev. kanál
ribizlilekvár
2 ev. kanál
kakaó
1 csomag
vaníliacukor

Szóráshoz:

Kakaó vagy reszelt csoki
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 2,5 dkg zselatint 1,25 dcl vízzel elkeverünk, megvárjuk, míg megszívja magát.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, a tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelet formába tesszük, 180 fokon készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük a formából. A forma belsejét kitisztítjuk, fóliával bevonjuk, visszatesszük a tésztát.
  3. 15 dkg cukrot és 1,25 dcl vizet felforralunk, beleöntjük a zselatint. 3 részre osztjuk.
  4. 1 csomag habtejszínt 3 evőkanál lekvárral felverünk, 1 adag zselatinnal együtt elkeverjük, ezt kenjük rá a tortára, majd kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Amikor megkötött, a másik adag habtejszínt a kakaóval felverjük, hozzáadjuk a második adag zselatint, ezt rákenjük az első adag tejszínes rétegre.  Hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A harmadik adag tejszínt a vaníliacukorral együtt felverjük, hozzáadjuk a harmadik adag zselatint, ezt is rákenjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A tetejét kakaóval vagy reszelt csokival megszórjuk. Hűtőszekrényben pihentetjük legalább 2-3 órát. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása