Tejszínes Viola torta

Recept Tejszínes Viola torta

Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2021

Kategória: Torták, Édes torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Anyukámat Violának hívták, a receptet tőle tanultam, ezért az elnevezés. Szerző: adenecka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.12.2021

Kategória: Torták, Édes torták

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
5 ev. kanálvíz
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanálrétesliszt
½ csomagsütőpor

Zselatin:

15 dkgkristálycukor
1,25 dclvíz
2-2,5 dkgzselatin
1,25 dclvíz

Tejszínes krém:

3 csomaghabtejszín (kb. 750 ml)
3 ev. kanálribizlilekvár
2 ev. kanálkakaó
1 csomagvaníliacukor

Szóráshoz:

Kakaó vagy reszelt csoki

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 2,5 dkg zselatint 1,25 dcl vízzel elkeverünk, megvárjuk, míg megszívja magát.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük, a tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelet formába tesszük, 180 fokon készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük a formából. A forma belsejét kitisztítjuk, fóliával bevonjuk, visszatesszük a tésztát.
  3. 15 dkg cukrot és 1,25 dcl vizet felforralunk, beleöntjük a zselatint. 3 részre osztjuk.
  4. 1 csomag habtejszínt 3 evőkanál lekvárral felverünk, 1 adag zselatinnal együtt elkeverjük, ezt kenjük rá a tortára, majd kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Amikor megkötött, a másik adag habtejszínt a kakaóval felverjük, hozzáadjuk a második adag zselatint, ezt rákenjük az első adag tejszínes rétegre.  Hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A harmadik adag tejszínt a vaníliacukorral együtt felverjük, hozzáadjuk a harmadik adag zselatint, ezt is rákenjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A tetejét kakaóval vagy reszelt csokival megszórjuk. Hűtőszekrényben pihentetjük legalább 2-3 órát. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás