Tejszínes zöldbabfőzelék burgonyával, tojással és husival

Recept Tejszínes zöldbabfőzelék burgonyával, tojással és husival

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések, Bab, Hüvelyesek

KÜLDÖTT KÉPEK

Fantasztikus zöldbabfőzelék mindenféle finomsággal! Aki szeretné, az akár sűrűbb főzeléket is varázsolhat, de mi jobban szeretjük a kicsit hígabb állagot. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések, Bab, Hüvelyesek

ALAPANYAGOK

1 dbvöröshagyma
2 ev. kanálfinomliszt
zöldbab
vaj
olaj
szükség szerint tej
fehérbors
ecet
cukor
főzőtejszín (vagy habtejszín)
ízlés szerint kapor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A zöldbabot megtisztítjuk, két végét levágjuk, ismét megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben elkezdjük főzni. Kb. félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megporítjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Tejjel felöntjük, elkeverjük.
  3. Fehérborssal, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük.
  4. Tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a babot, vízzel hígíthatjuk. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.
  5. Utolsó lépésben aprított kaporral megszórjuk.
  6. Főtt tojással, főtt husival tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás