TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tejszínes zöldbabfőzelék burgonyával, tojással és husival
Tejszínes zöldbabfőzelék burgonyával, tojással és husival
Recept Tejszínes zöldbabfőzelék burgonyával, tojással és husival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Tejszínes zöldbabfőzelék burgonyával, tojással és husival

Fantasztikus zöldbabfőzelék mindenféle finomsággal! Aki szeretné, az akár sűrűbb főzeléket is varázsolhat, de mi jobban szeretjük a kicsit hígabb állagot. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
1 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
finomliszt
zöldbab
vaj
olaj
szükség szerint tej
fehérbors
ecet
cukor
főzőtejszín (vagy habtejszín)
ízlés szerint kapor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zöldbabot megtisztítjuk, két végét levágjuk, ismét megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben elkezdjük főzni. Kb. félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megporítjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Tejjel felöntjük, elkeverjük.
  3. Fehérborssal, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük.
  4. Tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a babot, vízzel hígíthatjuk. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.
  5. Utolsó lépésben aprított kaporral megszórjuk.
  6. Főtt tojással, főtt husival tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása