Tejszínhabbal töltött diós tekercs

Azért szeretem ezt a receptet, mert a tésztájához csak 4 hozzávaló kell, a tészta pedig egy robotgép és süteményes lapát segítségével nagyon gyorsan, percek alatt elkészíthető. Tojáshab (tojás méretőtől függ, 4-5 darab), cukor, dió, liszt csupán ennyi kell a tésztához. A töltelék tejszínhab egy kis cukorral. Ha egy kicsit meg szeretnénk bolondítani, akkor a tejszínhabba reszelt csokoládé vagy akár darált kávé is keverhető. A végén a tejszínhabbal megkent tésztát felcsavarjuk, hűtőben pihentetjük, felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is a tejszínhabbal töltött diós roládot

Hozzáadta:, 29.4.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Recept Tejszínhabbal töltött diós tekercs

Hozzávalók

Diós tekercs:
125 gtojásfehérje
80 gkristálycukor
30 gdarált dió
40 gbúzafinomliszt
Tejszínhabos töltelék:
250-300 mlhabtejszín (35%-os)
1-2 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Először kisebb fokozaton kezdjük dolgozni a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot és ezzel párhuzamosan növeljük a fokozatot egész a maximumig.
  3. Miután a tojáshab elkészült, egy süteményes lapáttal belekeverjük a lisztet és a diót. A kész tésztát beletesszük a tepsibe, elegyengetjük. Inkább kisebb tepsit használjunk, a tészta ne legyen túlságosan vékony. Ezután 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha már kezd rózsaszínű lenni.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Miután megsült, a tésztát a tepsiben porcukorral megszórjuk, átborítjuk egy tiszta sütőpapírlapra, az öreg sütőpapírt pedig eltávolítjuk.
  5. A habtejszínt a cukorral felverjük, majd rákenjük a kihűlt tésztára. A sütőpapír segítségével felcsavarjuk, majd felcsavarva hűtőszekrénybe tesszük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. Tállás előtt ismét porcukrozzuk, felszeleteljük és tálaljuk.
  7. TIPP: A tejszínhabba 50 g reszelt étcsokoládét is tehetünk, vagy akár frissen őrölt kávét.

Forrás: Víkendové pečení