Tejszínhabos-banános tekercs

Recept Tejszínhabos-banános tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

A banán az egyik leghálásabb gyümölcs. Nem kell sokat vacakolni a meghámozásával, finom, és ráadásul a gyerekek is imádják. Tökéletes választás tekercsekhez, egyéb süteményekhez. Ez a tekercs is banánnal készült. A lágy, puha tésztát tejszínhabbal kentem meg, majd erre került a gyümölcs. Már csak fel kellett csavarni, és kéz is a finomság! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

4 dbtojás
1/2 bögrekristálycukor
1 kv. kanálvaníliakivonat
1/2 bögrerétesliszt
2 kv. kanálvaj
2 kv. kanálméz
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
2-3 dbbanán
csoki díszítéshez
dió díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és vaníliaaromával habbá verjük. Hozzáadjuk lisztet, elkeverjük.
  2. Beledolgozzuk a puha vajat és a mézet is. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (kb. 35x40 cm).
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. A tésztát kihűtjük, megkenjük a habfixálóval felvert habtejszínnel, rátesszük a banánt és óvatosan felcsavarjuk.
  5. Kívülről is megkenjük a tejszínhabba. Tetejét darált dióval, reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás