Tejszínhabos habroló fahéjas cukorba forgatva
Időigényes, de annál finomabb csemege a tejszínhabos roló fahéjas cukorba forgatva. A tésztarolót krémes, habos, porcukorral habbá vert habtejszínnel töltöttem, a forró rolót pedig fahéjas cukorral szórtam meg. Már az illata is pompás volt, a kellemes fahéjas illat bejárta az egész konyhát. Mondani se kell, a család alig várta, hogy beleharaphasson, és már akkor türelmetlenek voltak, mikor a tésztát hűtőbe tettem pihenni két órára. Hiába, ami finom, az finom. Szerző: Terézia
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 dbtojássárga
100 mlhideg víz
1 ev. kanálecet
350 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
1 dbtojás kenéshez
Töltelék:
300 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
Befejezéshez:
2 csomagfahéjas cukor
- A lisztet átszitáljuk és belereszeljük a margarint. Eldolgozzuk, hozzáöntjük a hideg vizet, az ecetet, hozzáadjuk a tojássárgát és kézzel sima állagú tésztává gyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és két órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A pihentetés után a tésztát kivesszük a hűtőből és 2 mm vastagra kinyújtjuk.
- Ezután kb. 1.5 cm vastag csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat habroló sütőformára felcsavarjuk, közben ügyelünk arra, hogy ahogy a tésztát körkörösen felcsavarjuk, a felső réteg tészta mindig érintse az alsó réteg tésztát. A tészta hossza határozza meg a roló magasságát is. Én hosszabb tésztasávokat vágtam, majd miután a kellő mennyiséget felcsavartam a formára, egész egyszerűen elvágtam.
- A sütőt bekapcsoljuk, 200 fokra állítjuk.
- A rolókat felvert tojással megkenjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta már aranybarna.
- Amíg a roló pihen, elkészítjük a tölteléket. A cukrot a habtejszínnel habbá verjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS