Tejszínhabos habroló fahéjas cukorba forgatva

Időigényes, de annál finomabb csemege a tejszínhabos roló fahéjas cukorba forgatva. A tésztarolót krémes, habos, porcukorral habbá vert habtejszínnel töltöttem, a forró rolót pedig fahéjas cukorral szórtam meg. Már az illata is pompás volt, a kellemes fahéjas illat bejárta az egész konyhát. Mondani se kell, a család alig várta, hogy beleharaphasson, és már akkor türelmetlenek voltak, mikor a tésztát hűtőbe tettem pihenni két órára. Hiába, ami finom, az finom. Szerző: Terézia

Hozzáadta:, 4.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínhabos habroló fahéjas cukorba forgatva

Hozzávalók

Tészta:
1 dbtojássárga
100 mlhideg víz
1 ev. kanálecet
350 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
1 dbtojás kenéshez
Töltelék:
300 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
Befejezéshez:
2 csomagfahéjas cukor

Elkészítés menete

  1. A lisztet átszitáljuk és belereszeljük a margarint. Eldolgozzuk, hozzáöntjük a hideg vizet, az ecetet, hozzáadjuk a tojássárgát és kézzel sima állagú tésztává gyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A pihentetés után a tésztát kivesszük a hűtőből és 2 mm vastagra kinyújtjuk.
  3. Ezután kb. 1.5 cm vastag csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat habroló sütőformára felcsavarjuk, közben ügyelünk arra, hogy ahogy a tésztát körkörösen felcsavarjuk, a felső réteg tészta mindig érintse az alsó réteg tésztát. A tészta hossza határozza meg a roló magasságát is. Én hosszabb tésztasávokat vágtam, majd miután a kellő mennyiséget felcsavartam a formára, egész egyszerűen elvágtam.
  4. A sütőt bekapcsoljuk, 200 fokra állítjuk.
  5. A rolókat felvert tojással megkenjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta már aranybarna.
  6. Még forrón megszórjuk a fahéjas cukorral, majd levesszük a sütőformáról.
  7. Amíg a roló pihen, elkészítjük a tölteléket. A cukrot a habtejszínnel habbá verjük.
  8. A cukros habot nyomózsákba töltjük, ezzel töltjük meg a rolókat.