TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Tejszínhabos karamellkekszes desszert, sütés nélkül, 15 perc alatt
Tejszínhabos karamellkekszes desszert, sütés nélkül, 15 perc alatt
Recept Tejszínhabos karamellkekszes desszert, sütés nélkül, 15 perc alatt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.10.2018

Tejszínhabos karamellkekszes desszert, sütés nélkül, 15 perc alatt

Most, hogy közeleg a tél és az ünnepek, egyre több helyen lehet karamellás kekszet kapni. Én nagyon szeretem, tea mellé vagy kávéhoz fogyasztom, de akár ezt a pompás tejszínhabos karamellkekszes desszertet is el lehet készíteni, amit sütni sem kell, ráadásul az összeállítása 15 perc alatt megvan. Érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni. Ha hűtőszekrényben pihentetjük, akkor másnap szerintem még finomabb! Szerző: Simona

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
karamellás keksz (pl. Lotus, száraz)
500 ml
habtejszín
1 csomag
habfixáló
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszeket magas falú tepsi aljára tesszük. A tepsi mérete attól is függ, mennyi kekszet használunk fel. 3 réteg kekszben kell gondolkodni, így érdemes kicsit utánajárni, mennyi is kellhet, és hogy van-e annyi kekszünk.
  2. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliacukorral habbá verjük.
  3. A kekszes alapra rákenünk egy réteg krémet, majd ismét keksz-krém, keksz-krém, az utolsó réteg pedig porrá zúzott karamellás keksz.
  4. A tepsit lefedjük, majd hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása