Tejszínhabos karamellkekszes desszert, sütés nélkül, 15 perc alatt

Most, hogy közeleg a tél és az ünnepek, egyre több helyen lehet karamellás kekszet kapni. Én nagyon szeretem, tea mellé vagy kávéhoz fogyasztom, de akár ezt a pompás tejszínhabos karamellkekszes desszertet is el lehet készíteni, amit sütni sem kell, ráadásul az összeállítása 15 perc alatt megvan. Érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni. Ha hűtőszekrényben pihentetjük, akkor másnap szerintem még finomabb! Szerző: Simona

Hozzáadta:, 18.10.2018
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek, 15 perces receptek
Előkészítési idő:
Tejszínhabos karamellkekszes desszert, sütés nélkül, 15 perc alatt

Hozzávalók

500 gkaramellás keksz (pl. Lotus, száraz)
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A kekszeket magas falú tepsi aljára tesszük. A tepsi mérete attól is függ, mennyi kekszet használunk fel. 3 réteg kekszben kell gondolkodni, így érdemes kicsit utánajárni, mennyi is kellhet, és hogy van-e annyi kekszünk.
  2. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliacukorral habbá verjük.
  3. A kekszes alapra rákenünk egy réteg krémet, majd ismét keksz-krém, keksz-krém, az utolsó réteg pedig porrá zúzott karamellás keksz.
  4. A tepsit lefedjük, majd hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára.