TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tejszínhabos-kávés szelet
Tejszínhabos-kávés szelet
Recept Tejszínhabos-kávés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.7.2019

Tejszínhabos-kávés szelet

Nagyon megkívántam a kávés süteményt, de igazság szerint a tiramisu valamiért nem nyerte el a tetszésemet. Gondolkodtam, gondolkodtam, végül megalkottam a tejszínhabos-kávés szelete. Az alapja a puha tészta, amire nemcsak tejszínhabbal és natúr krémsajttal kikevert krém került, hanem egy réteg finom, erős kávéba mártott babapiskóta is. A kész sütemény tetejére már csak egy kevés kakaót tettem, és el is készült. Szerző: Lacusin

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Piskóta:

4 db
tojás
200 g
kristálycukor
4 ev. kanál
olaj
150 g
finomliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

500 ml
habtejszín
200 g
natúr krémsajt
100 g
porcukor

Szükségünk lesz még:

200 g
babapiskóta
1 bögre
erős kávé
kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a tojásfehérjét, majd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy elkészült.
  2. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a natúr krémsajtot és krémesre keverjük.
  3. A tésztára rákenjük a krém felét. A piskótát belemártjuk a hideg, erős kávéba, majd rárétegezzük a krémre. Ezután lefedjük a maradék krémmel.
  4. A tetejét kakaóval megszórjuk, majd a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása