Tejszínhabos-kávés szelet

Nagyon megkívántam a kávés süteményt, de igazság szerint a tiramisu valamiért nem nyerte el a tetszésemet. Gondolkodtam, gondolkodtam, végül megalkottam a tejszínhabos-kávés szelete. Az alapja a puha tészta, amire nemcsak tejszínhabbal és natúr krémsajttal kikevert krém került, hanem egy réteg finom, erős kávéba mártott babapiskóta is. A kész sütemény tetejére már csak egy kevés kakaót tettem, és el is készült. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 30.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Tejszínhabos-kávés szelet

Hozzávalók

Piskóta:
4 dbtojás
200 gkristálycukor
4 ev. kanálolaj
150 gfinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
500 mlhabtejszín
200 gnatúr krémsajt
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
200 gbabapiskóta
1 bögreerős kávé
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a tojásfehérjét, majd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy elkészült.
  2. A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a natúr krémsajtot és krémesre keverjük.
  3. A tésztára rákenjük a krém felét. A piskótát belemártjuk a hideg, erős kávéba, majd rárétegezzük a krémre. Ezután lefedjük a maradék krémmel.
  4. A tetejét kakaóval megszórjuk, majd a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, felszeleteljük, tálaljuk.